” Steady bro sampai kej0ng muka nyanyi, sedap betul dengar.. ” – Netizen

Video Seorang Pemuda Menyanyikan Lagu Casablanca Versi Suara Seniman Agung Allahy4rham Tan Sri P. Ramlee Cur1 Perhatian Ramai. Woww Terus Dengar Klasik Sangat, Merdu !!

Lagu terbaru bertajuk Casablanca nyanyian penyanyi Nuha Bahrin dan Naufal Adzrin kian tul4r dan kerap dimainkan terutamanya di platform media sosial. Sejak dilancarkan di saluran YouTube sebulan lalu, tontonan video muzik rasmi Casablanca telah mencecah lebih 14 juta setakat artikel ini ditulis.

Perkara ini tentunya mencet0s fen0mena untuk penyanyi yang sedang membina nama seperti Nuha kerana lagunya mendapat sambutan h4ngat bukan sahaja di Malaysia, bahkan juga di negara jiran Indonesia.

Meninjau di akau Instagram radio Era, telah berkongsi satu video seorang jejaka telah menyanyikan lagu Casablanca versi suara Seniman Agung Allahy4rham Tan Sri P. Ramlee. Difahamkan jejaka tersebut dikenali sebagai Muhammad Radhi.

Hingga kini, video nyanyian Radhi itu telah mendapat lebih 4 ribu tanda suka sejak ia dimuatnaik ke akaun Instagram. Wah suara yang dilontarkan saling tak tump4h seperti arw4h Seniman Tan Sri P. Ramlee lah.

Jom tonton video di bawah ini :

Di ruangan komen, rata-ratanya menyukai nyanyian Radhi tersebut. Antara komen-komen menarik adalah :

” Saya minat suara P. Ramlee waktu dia muda, sedap lunak. Pandai awak nyanyi, memang sedap sangat dengar.. “

” Steady lah bro sampai kej0ng muka nyanyi, sedap betul dengar. Nanti t0long nyanyi part lirik arab tu, nak dengar.. “

” P Ramlee dh ade. Tunggu sorg lg nk combo dngn Saloma, baru la complete. Terbaik lah bro, memang merdu suara.. “

” Amazing, berdeny0t dengar abang nyanyi, hehe. Napa nyanyi sikit je abang, nanti plz full song ya, tak puas dengar.. “

” Like how he could totally do the detailed expression of Alm4rhum P. Ramlee. Copy paste betul bha. Anyway Al-Fatihah buat P. Ramlee.. “

” Woww hebat, memang sebiji lah. Lain macam dengar cara dia nyanyi, dengar klasik sangat lagu ni.. “

” Tq Era, sedap lah jejaka ni nyanyi. Nampak sangat berbakat nyanyi lagu lama2 dulu. Jarang nk jumpa macam ni.. “

Rupanya, Radhi pernah menyertai pertandingan Bintang P Ramlee pada tahun 2016 dan meninjau di akaun Instagramnya, Radhi sering membuat persembahan nyanyian. Apa-apa pun, semoga Radhi akan terus maju jaya dalam bidang nyanyian.

Silakan SHARE..

Sumber : IG era.je, radhi0714

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..