” Serius part akhir sedih gilerrr. Keluar jugak air mata jantan aku.. “

Video Persembahan Muzikal Kumpulan Puteh Dalam Maharaja Lawak Mega 2019 Membuatkan Ramai Mengalirkan Air Mata. Allahu, Sedihnya !!

Kumpulan Puteh telah diumumkan sebagai juara semalam dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega 2019 sekaligus membawa pulang hadiah sebuah trofi dan wang tunai sebanyak RM 500 000. Puteh turut memenangi OPPO Punchline Machine melalui undian tertinggi.

Selain itu, kumpulan ini juga dianugerahkan Flamintoz Kumpulan Paling Syok dengan membawa pulang wang tunai RM1000 dan produk Adabi bernilai RM500. Kumpulan Puteh berjaya mengumpul markah tertinggi meningg4lkan kumpulan-kumpulan lain.

Dengan tema bebas dan muzikal, kumpulan Puteh yang dianggotai oleh Ali, Mamak dan Man berjaya menambat hati para penonton dan juri melalui persembahan mereka yang begitu menghiburkan. Mereka mendapat pujian dari para juri.

Persembahan kedua mereka yang bertemakan muzikal telah membuatkan ramai mengalirkan air mata melalui lagu Ainul Mardhiah yang dinyanyikan ketika penutup persembahan mereka. Ainul Mardhiah merupakan nama anak bongsu Ali yang telah meningg4l dunia sebulan yang lalu akibat mas4lah jant0ng.

Hal ini menyebabkan ramai penonton dan juri turut berasa sebak apabila mendengar mereka menyanyikan lagu itu. Melalui perkongsian video tersebut di Youtube, ramai netizen memberikan komen bahawa mereka turut berasa sedih :

” Serius part akhir sed1h g1lerrr Keluar jugak air mata jantan aku.. “

” G1ler bapak arrr.. Pestime tgk ML… menang1s tak hinggat. “

” Part Last tu meleleh airmata saya.. “

” Sedeh g1ler wehh.. “

” Alfatihah buat Ainul Mardihah.. Tahniah puteh layak juara.. “

” Nangis aku weh part last!.. “

” Tengok banyak kali pun , still masih sedih… tersentuh sangat sangat… Syurga tempatmu Ainul Mardhiah.. “

Kami di Berita Kopak mengucapkan tahniah kepada kumpulan Puteh kerana menjadi juara Maharaja Mega tahun 2019. Semoga dengan kejayaan ini akan menjadi penguat semangat untuk kumpulan Puteh mengorak langkah dengan lebih jauh lagi dalam industri hiburan Malaysia.

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : YouTube Selebriti Online by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..