” Puteh MLM2019 bukan main berani mengug0t juri yeeee wakakakaka.. “

Persembahan Nasyid Kumpulan Puteh Di Pentas Final Maharaja Lawak Mega Buat Peminat Tertawa Dalam Duk4. Dalam Betul Maksud Tu Puteh. Terbaek !!

Puteh akhirnya mencipta kenangan manis di pentas akhir Maharaja Lawak Mega 2019 apabila dinobatkan sebagai Juara Maharaja Lawak Mega. Tidak dinafikan persembahan Puteh sememangnya padu dan sentiasa penuh dengan puncchline yang menggeletek hati.

Bagi episod akhir Maharaja Lawak Mega 2019 , setiap peserta ditugaskan untuk membuat dua persembahan berbeza mengikut tema yang ditetapkan iaitu tema bebas dan muzikal. Puteh tampil di pentas mengenakan busana jubah merah yang menyerlahkan suasana.

Memilih cerita berkonsep keagamaan, nyata jenaka yang diselitkan ada maksud tersirat. Nyanyian nasyid mereka mendapat tepukan gemur0h dari dek kerana liriknya yang mencuit hati. Memperingati tentang d0sa dan aurat namun dalam bentuk jenaka benar-benar menonjolkan sifat kreatif mereka.

Menerusi akaun Instagram zon lawak, telah dikongsikan satu video rakaman persembahan kumpulan Puteh menerusi tema bebas. Puteh yang berpakaian jubah merah membuatkan penonton ketawa berdekah dengan persembahan mereka. Lagi lawak semasa nyanyian nasyid mereka bergema di seluruh dewan.

Jom tonton video di bawah :

” Puteh MLM2019 bukan main berani mengUG0T juri yeeee wakakakaka.. “

Rata-rata netizen terhibur dengan jenaka mereka. Antara komen-komen netizen :

” Terbaikk lawak malam ni.. D0sa.. D0sa.. D0sa. “

” Lawakk… Terbaik.. Nampk kesungguhan ustaz putih.. “

” Baik lah puteh!!!! Juri kena jujur kalau tak merangkak kat padang pasir!!!! Dengar tu!!.. “

” Power la puteh.. “

” Terbaik kite suka adooi gelak sampai keluar mata.. “

” Puteh kaw-kaw kenakan Juri. Berani kerana benar!.. “

” Genius.. Puteh top 1st is the best tonight. “

Persembahan dan idea yang cukup bernas dan fresh dari kumpulan Puteh. Memang boleh tersentap dengan mesej yang cuba disampaikan. Apa pun, Puteh memang terbaik. Kami di Berita Kopak mengucapkan syabas dan tahniah atas kejayaan Puteh dan semoga Puteh semakin success di masa hadapan.. Aamin..

Sila tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zon Lawak, IG Mamak Puteh, Youtube Channel Selebriti Online by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..