” Jangan-jangan Kak Ija berjodoh dengan tauke stesen minyak.. “

Heliza Helmi Berkongsi Gambar Beliau Di Beberapa Stesen Minyak. Paling Semp0i Semua Warna Ada Dan Menarik !!

Penyanyi Heliza atau nama penuhnya Nur Heliza binti Helmi, merupakan bek4s pelajar Akademi Fantasia musim ke-5. Dilahirkan pada 3 Februari 1986 , beliau merupakan anak kepada seorang angg0ta pol1s, Helmi bin Haji Mohd Hasbi yang berasal dari kuala kangsar, Perak. Ibunya, Latifah binti Muhammad berasal  dari Terengganu.

Beliau berpewat4kan pend1am, namun petah apabila berkata-kata. Jadi, tidak hairanlah beliau terpilih untuk menyertai pertandingan pidato peringkat Negeri dan Kebangsaan walaupun hanya memegang peranan sebagai peserta simp4nan.

Kesungguhan Heliza dalam bidang pel4jaran telah membawanya ke Universiti Malaysia Sabah, Kota Kinabalu, Sabah. Beliau mengambil Pendidikan ( Sains, Biol0gi dan Kim1a) sebagai jurusan beliau di Universiti tersebut. Menamatkan pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda pada tahun 2010.

Selain itu, Heliza merupakan salah seorang pengg1at seni yang kuat memperju4ngkan isu ummah. Hal ini memberikan banyak insparasi buat masyarakat. Semangatnya untuk memperju4ngkan isu ummah ini semakin kuat setelah beliau pergi dan lihat sendiri keadaan di G4za, Palest1n pada tahun 2012.

Menerusi akaun instagram miliknya baru-baru, Heliza telah berkongsi beberapa keping gambar yang telah diambil beliau beberapa tahun lalu. Gambar tersebut menjadi menarik kerana pakaian yang dipakai oleh beliau secara kebetulan menyerupai warna tema setiap stesen minyak.

Baca perkongsian Heliza di bawah ini :

Rata-rata peminat terhibur dan memuji akan kecantikan Heliza.  Malah, ramai yang mendoakan jod0h untuknya. Antara komen-komen netizen tersebut :

” HAHAHHAHA.. Kenapa comel sangat kakjaaa..  “

” Masalahnya sama semua.. Hahahaa .. “

” Hahaha leh jd duta dah Petronas dah ni .. “

” Jgn2 kak ija berjodoh dgn tauke stesen mnyk.. “

” Masyaallah kak ja..  Inshaallah jodoh menyusul tu.. “

” Lawak tol la…tu tande nk berjodoh dgn saudagar minyak pak arab kot.. “

” Cute !! Pakaian semua kena dengan warna stesen minyak .. “

Di bawah kami di Berita Kopak kongsikan dengan anda beberapa gambar Heliza berpakaian sama dengan warna tema stesen minyak :

Alahai cantik sungguh gambar-gambar Heliza ni. Lebih-lebih lagi, berpakaian sopan .Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Heliza sentiasa dirahmati oleh Allah SWT, dimurahkan rezeki sentiasa, malah cepat-cepat bertemu jodoh. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG  Nurheliza Helmi by berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..