” Dia tanya mana abang Fad dengan Abam. Dia tak sedar Bocey tinggal 2.. “

Pertanyaan Peminat Cilik Kepada Achey Bertanyakan Abam Buat Netizen Seb4k. Bertiga Sementara, Bocey Selamanya. Moga Terus Kuat Achey !!

Bermula dengan tiga, berakhir dengan tiga. Itu ayat yang keluar dari kumpulan Bocey setelah memenangi tempat ketiga Maharaja Lawak Mega 2019 yang lalu. Siapa menyangka, pengumuman mereka mahu berehat sementara waktu dari menyertai MLM seterusnya adalah petanda salah seorang dari mereka akan perg1.

Tanggal 10 Februari 2020, dikala semua orang sedang sibuk menyempurnakan tugas harian, masing-masing terdiam dan tergam4m seketika apabila dikhabarkan berita pemergian Abam Bocey. Abam menghemb0skan nafas terakh1rnya ketika sedang tidur.

Suasana menjadi amat sayu apatah lagi dengan ribuan orang datang mengiringi perjalanan akh1r Abam. Kehilang4n Abam memberi kesan mendalam di hati Fad dan Achey. Suka duk4 mereka dari bukan siapa-siapa hingga dikenali ramai membuatkan mereka seb4k apabila mengingatinya.

Menerusi akaun Instagram, Achey Bocey telah berkongsikan sekeping gambarnya bersama seorang peminat cilik kumpulan Bocey. Apa yang menyed1hkan adalah pertanyaan dari anak kecil ini tentang Fad dan Abam. Dalam seb4k hanya senyuman dapat Achey berikan. Allah sahaja yang tahu perasaan Achey saat itu !

Jom baca kapsyen di bawah :

Rata-rata netizen seb4k dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Terlihat dengan jelas air mata yang achey tahan daripada mengalir… Allah lebih sayangkan abam… Bak kata arw4h… #kitabaikramaisayang.. “

” Achey senyum je tapi mata tu tetap bengk4k.. Kita orang peminat pun masih tak boleh move on apatah lagi achey dan fad kawan rapat abam lagi la terasa.. “

” Bertiga sementara… Bocey selamanya… Teruskan perjuangan bocey… “

” Bocey selamanya 3. Yang tak ada tu cuma jasad je, dalam hati peminat tetap 3.. “

” Bagitahu adik tu, Abam ada dalam hati kita semua. Selamanya.. “

Allahu dapat bayangkan perasaan Achey saat ditanya begitu. Bukan mudah untuk menahan seb4k apatah lagi baru sahaja beberapa hari arw4h Abam perg1. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga semangat Bocey akan sentiasa mekar dan bersinar sampai bila-bila.. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Achey Bocey by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..