” Baru nampak senyuman walau dalam payah.. “

Video Ucapan Khas Daripada Fad Dan Achey Buat Peminat Bocey Buat Ramai Terharu. Walaupun Masih Bersedih Namun Mereka Masih Mampu Tersenyum. Respek !!

Kumpulan Bocey kini hanya tinggal berdua sahaja iaitu Fad dan Achey setelah seorang daripada ahlinya iaitu Abam telah pergi meningg4lkan kita semua pada 10 Februari lalu. Berita ini sangat mengej0tkan ramai pihak khususnya peminat setia kumpulan Bocey.

Kehilangan Abam memberi satu impak besar buat kumpulan Bocey kerana Abam merupakan pelawak yang sentiasa menceriakan lawak-lawak yang mereka persembahkan. Tambahan pula lawak daripada Abam tidak terdapat daripada mana-mana pelawak di Malaysia.

Setelah hampir seminggu Abam men1ngg4lkan kita, masih ramai peminat dan kenalan yang berkongsi video dan gambar Abam di akaun media sosial masing-masing. Sikap Abam yang baik menyebabkan beliau masih dikenang sehingga hari ini.

Menerusi akaun Instagram, Fad dan Achey telah memberi ucapan khas buat peminat-peminat kumpulan Bocey. Mereka tetap akan meneruskan perjuangan kumpulan ini walaupun tanpa Abam di sisi. Dalam video ini barulah nampak senyuman Fad dan Achey yang setelah beberapa hari bersed1h.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen terharu dengan Fad dan Achey yang tetap tabah menghadapi duga4n . Antara komen-komen mereka :

” Baru nampak senyuman walau dlm payah.. “

” Dlm senyuman ada tang1san.. brtabah la wahai adik.. apy beday Fad.. “

” Kita Baik Ramai Sayang… Semoga FAD DAN ACHEY terus kuat… Semangat Abam sentiasa bersama u all.. “

” Saya sangat terharu dengan bocey sebab diorang tetap tabah dengan dugaan Allah.. “

” Luaran nmpk happy je.. dalaman msih brsedih.. be strong Fad Achey.. “

” Slam sayang salam Respect buat semua… “

Kumpulan Bocey kini menggunakan tagline ‘Kita Baik Ramai Sayang’ bagi menukarkan tagline mereka yang lama iaitu ‘ Prak Prak Prakk’. Ini kerana perkataan Kita Baik Ramai Sayang merupakan perkataan yang selalu disebut oleh Abam. All the best buat Fad dan Achey.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abammamamious, Achey Bocey by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..