” Zikir ke rap ni Jayden. Saya perlukan subtitle, haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Sharnaaz Ahmad, Jebat Jayden Mengalunkan Zikir Raih Perhatian Warganet. Uih Jebat, Laju Betul Baca Zikir Tu. Dah Macam Rap Je. Speed Gear 5 Terus Ye Jebat, Hehe !!

Hampir setiap hari, pasti ada sahaja perkongsian oleh Noornabila tentang anak lelakinya, Jebat Jayden. Jebat yang sudah berusia 4 tahun ni semakin petah berkata-kata dan butir bicaranya juga membuatkan ramai yang tercuit hati.

Meninjau akaun Instagram Berita Kopak, telah dikongsikan satu video yang diulangsiar daripada akaun Tik T0k Noornabila, memaparkan gelagat Jebat ketika sedang bermain di rumah. Jebat kelihatan memakai helmet hitam di kepala dan duduk di atas motor mainannya.

Disuruh membaca zikir, Jebat membacakan zikir Allahul Kahfi dengan caranya yang tersendiri. Mata di celah helmet pun tak jadi masal4h untuk si cilik ini berzikir. Cara Jebat berzikir yang laju seperti sedang menyanyi lagu rap menggeletek hati warganet.

Kedengaran gelak ketawa di dalam rumah kerana bacaan Jebat yang super laju ini. Alahai fFiderman, baca laju-laju sudah seperti sedang mengejar keretapi saja, hehe. Hebat Jebat boleh menghafal zikir pada usianya sekarang.

Jom tonton video di bawah :

Telatah comel oleh Jebat ini mendapat tumpuan daripada peminatnya. Antara komen-komen yang dapat kami kongsikan :

” Ni zikir ke rap ni Jayden haha. Comel jela awak ni, lajunya zikir tu. Jayden oiii sen4k perut aunty.. “

” Saya perlukan subtittle please haha. Jebat oh Jebat, terhiburlah weh. Laju laju nak pergi mana sayang.. “

” Nak dengar dia mengeja pulak kak hehe. Pandainya, bijak Jebat Jayden ni. Macam tengah kejar train haha.. “

” Kejar train ke tu Jebat haha. Speed gear 5 terus ni, bukan main laju lagi. Bijak sangat Jebat Jayden.. “

” Pandainya Jebat zikir, haha comel je bagus Jebat. Ni rapper fiderman, lajunya lah. Comel mulutnya celah helmet tu.. “

” Sejuk hati dengar Jebat Jayden berzikir. Sampai uncle dan aunty pun terikut sama zikir.. “

” Anak bijak, lajunya berzikir tu. Mommy selalu ajar tu, pandai dia. Speed selaju mungkin ni Jebat sampai jadi rap terus haha.. “

Hai lah Jebat Jayden, macam-macam akal betul Jebat sekarang ye. Walaupun nampak seperti bermain, tetapi zikirnya Jebat itu betul ye bacaannya. Semoga Jebat jadi anak yang soleh buat mommy dan baba selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Berita Kopak, IG Sharnaaz Ahmad, IG Jebat Jayden, Tik T0k Noornabila

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..