” Tengok gambar pun dah sed1h, mesti sent4p punya.. ” – Netizen

Lakonan Hebat Que Haidar Dalam Telemovie Khas Raya ‘Pencipta Pegang Waktu’ Buat Peminatnya Res4h Menanti !!

Que Haidar merupakan salah seorang nama besar di bidang lakonan tanah air. Kehebatan bakat yang ada pada dirinya sememangnya tidak boleh disangkal lagi. Ini kerana setiap karya lakonannya di layar perak pasti memberi imp4k yang mendalam di hati para peminat drama dan telemovie melayu.

Melihat kepada drama dan filem yang pernah dilakonkan oleh beliau, kelihatan begitu mudah bagi pelakon ini membawa apa sahaja watak sama ada watak antag0nis mahupun protag0nis. Kedua-duanya  sangat men1nggalkan kesan dan membuat peminatnya ternanti-nanti watak yang dibawanya kali ini iaitu watak lelaki lembut.

Menerusi laman Instgram (IG) miliknya, terdapat beberapa posting berkaitan dengan telemovie terbaru yang akan ditayangkan di saluran TV3. Telemovie berjudul ‘Pencipta Pegang Waktu’ dijangkakan akan ditayangkan secara khas sempena sambutan Aidiladha tahun ini.

Untuk makluman, Telemovie Pencipta Pegang Waktu ini mendapat arahan Zainorhiyam Samudin (Wak Dol). Manakala skrip oleh Siti Jasmina Ibrahim. Telemovie ini menampilkan barisan pelakon lain yang juga berbakat besar, antaranya Fauziah Ahmad Daud, Khir Rahman, Puteri Balqis,  Jalil Hamid, Azman Hassan dan Nasir Haiden.

Beberapa gambar sedutan daripada Telemovie ‘Pencipta Pegang Waktu’

Nantikan raya haji ini. Semoga ada nilai yang baik kita kongsikan bersama, sesungguhnya kita tidak akan mampu menentukan apa-apa pun, hanya Allah pencipta yang memegang waktu. Memegang segala takdir kehidupan kita. Kita yang merancang, Allah yang menentukan segalanya.

Jom saksikan perkongsian daripada Que Haidar dan penulis skrip telemovie ini Siti Jasmina Ibrahim di laman Instagram mereka :

View this post on Instagram

Ramai tanya saya, macam mana awak ajak & pujuk Que Haidar berlakon kali ni sebab susah nak lihat dia di tv atau filem baru?.. Masyaa Allah, saya dan pengarah Zainorhisyam(wak dol) tu tak ajak & pujuk dia, .. dia yang ajak kami bersama-sama dengannya hasilkan tele ‘pencipta pegang waktu’ ini. Allah SWT jua yang menyusunnya. Kami tak pernah memaksa. Hampir saja tele ini dibatalkan kerana penularan Covid 19. Kami pasrah, tak ada rezeki bekerjasama.. namun apabila PKPP dimulakan, industri seni dibenarkan beroperasi semula, pihak Primeworks maklumkan mereka sudah diberi tx tayangan oleh tv3 . Aidiladha ini.. alhamdulillah itu saja kami mampu ulang melafazkannya. Di kaca mata orang lain mungkin anggap ini hanya sebuah telemovie, bukan filem pun , tapi rahmat yang kami lalui dari rezeki ini, cukup indah. – Teringat jam 1 pagi suami saya hubungi Que kerana projek tele lain , tapi kemudian jam 2 pagi Que hubungi suami saya semula nak bercakap dengan saya. ‘Kak Jasz, rezeki akak, nak tulis Pencipta Pegang Waktu tak? ‘ 😃 – Hahhaa masa tu saya ada deadline skrip skrip dan saya tak tahu minit ke berapa nak saya tumpu pada tele ini? Tapi saya percaya doa mohon rezeki kan? Itu hak kita, ambil , hadap! (Ada dalam dialog Mama Sha lakonan @kak_ogy dalam tele ni) 😃😃.. – Alhamdulillah. Selesai penggambaran. Tahniah awal Wak Dol @zainorhisyam ! Matur Nuwun, Wak! & team @gambo.gram Azrai Fahmi! Kak Shahila @lalalip Primeworks yang berusaha sepenuh daya jua.. – Dan menjawab soalan yang ramai bertanya, kami tak panggil Que, tapi Que yang panggil kami serta semua yang terlibat dalam tele ini.. ☺️ @the_haidars .. 🙏🏻.. 1 – tele ‘Pencipta Pegang Waktu’ , membariskan pelakon yang saya hormati kerja seni lakon mereka: Que Haidar, Fauziah Dato Ahmad Daud, Khir Rahman, Puteri Balqis, Jalil Hamid, Azman Hassan & Haidin Nasir. Terbitan Primeworks & Gambo tv untuk TV3 . Nantikan raya haji ini. Semoga ada nilai yang baik kita kongsikan bersama, sesungguhnya kita tak mampu menentukan apa apa pun, hanya Allah pencipta yang memegang waktu. – #penciptapegangwaktu #kerjakreatifctjasmina

A post shared by CtJasmina (@ctjasmina) on

Tinjauan di ruangan komen, kebanyakan netizen tidak sabar menanti kemunculan telemeovie tersebut. Ini antara komen-komen yang ditinggalkan  :

” Can’t wait! lama  tak tgk u belakon ! this is ins4ne !! 

” Tengok gambar pun dah sed1h..  mesti sent4p punya.. tak sabar nak tengok !! 

” Antara pelakon yg sgt digemari kerana lakonan yg amat memberikan kesan.. “

” Xsabar nk tggu ni.. Sbb lama sgt dh abg xberlakon kan.. “

” Uuittt lama tak tgk que berlakon x sabar.. confirm best.. “

” Mesti best ni.. q haidar klu belakon mmg real sed1h, m4rah, benc1.. “

” Moga kita dpt sesuatu pengajaran dr cerita ini, tahniah buat semua para pelakon hebat.. nak tgk tapi xsampai hati nak tgk que bawak watak sed1h gini.. biar belakon watak j4hat.. puas hati nok kut0k.. hahaha.. tapi bila bawak watak sed1h gini.. mmg h1ba r hati ini.. “

” Kena stanby tisu nie.. terbaikkkk dari raut muka dah bagi hati sayu.. “

” U belakon tak penah mengecew4kan.. Semua Nya Tiptop.. Paduuu.. “

Ramai sungguh yang tidak sabar lagi untuk menyaksikan kehebatan lakonan Que Haidar dan barisan pelakon lain. Plot telemovie ini pastinya mengundang air mata penonton yang menyaksikannya. Kami di Berita Kopak juga mengharapkan Telemovie ini memberi kejayaan besar buat Que Haidar dan Team Pencipta Pegang Waktu.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG The Haidars, Ct Jasmina

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..