” Sump4h kelako wehh, Mak Leha ni pun. Pak Samad pun satu selamber je burung Helmi.. ” – Netizen

Bila Mak Leha Tak Kenal Angryy Bird, Kec0h Ri0h Satu Rumah Dibuatnya. Pak Samad Paling Semp0i Burung Helmi Disebutnya. Lucu Jugak Mak Leha Ni !! 

Drama 7 Hari Mencintaimu 2 menyerikan malam penonton setianya. Bersiaran di saluran TV3 setiap Isnin sehingga Jumaat, drama ini trending setiap kali siarannya. Sudahpun memasuki episod ke 30 malam ini, hanya tinggal 3 lagi episod sebelum ianya tamat.

Watak Mak Leha lakonan Liza Abdullah memberi impak yang besar dalam drama 7HM2 ini. Lakonan Liza sebagai ibu mertua yang membenc1 menantunya sendiri berjaya dilakonkannya dengan baik sekali. Hampir setiap episod penonton bermain dengan em0si mar4h dan ger4m dengan sikap Mak Leha ini.

Digambarkan ibu yang sangat penyayang dan inginkan yang terbaik buat anak-anak, sehinggakan Mak Leha selalu menimbulkan kekac4uan dalam rumahtangga anaknya sendiri. Digarap sebaik mungkin oleh pengarah dan penulis skrip, drama 7HM2 memberi banyak pengajaran buat penonton.

Meninjau akaun Instagram Inai Jari, telah dikongsikan sedikit sedutan video bagi episod 30 yang bakal bersiaran malam ini. Adegan Mak Leha yang tidak mengenali karektor kartun Angryy Bird mengundang ketawa. Alamak Mak Leha tuan bukan main l4ser mulutnya tapi tak0t dengan Angryy Bird.

Jom tonton video di bawah :

Gaya Mak Leha ini menghiburkan peminat. Macam tu sekali Mak Leha menjer1t tengok burung, lawak sungguh Mak Leha. Antara komen-komen :

” Sump4h kelako wehh, mak leha ni pun. Pak Samad pun satu selamber je burung helmi.. “

” Woi burung sape ni. Kreem perut aku gelak.. “

” Had0i.. Ngek3k2 ku gelak.. Habis 1 ofice terkej0t dengaq aku gelak.. “

” Mak leha tiba2 jadi kelakor. ad0i tergelak tanpa sengaja mak Leha.. “

” Helmi dgn sofi taktahan gelak Hahahahahahahahaahah.. “

” Buat s4spen betul la mak leha niee. ad0ha0ii mak leha ooii.. Angry bird Helmi tak blh terbang, tak blh terbang mak leha.. “

Alahai Mak Leha lawak sangat part ni. Mim1k muka dengan dialog tu mencuit hati lagi-lagi dengar ayat Pak Samad. Unsur jenaka yang boleh meredakan rasa ger4m penonton ni. Jadi jangan lupa sama-sama kita saksikan episod 30 7HM2 jam 7 malam ini di TV3.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Inai Jari, IG _7harimencintaimu2

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..