Suami Bunga Citra Lestari, Ashraf Sinclair Telah Men1ngg4l Dunia. Al-Fatihah…

Innalillahi Wa Innailaihi Rojiuunn..

Hari ini kita dikej0tkan lagi dengan pemergian seorang pelakon iaitu suami kepada penyanyi Bunga Citra Lestari (BCL), Ashraf Sinclair yang merupakan anak tempatan Malaysia. Beliau telah pergi men1ngg4lkan kita semua pada pagi ini, Selasa bersamaan dengan 18 Februari 2020 pada usianya 40 tahun.

Menurut laporan Kompas.com,  Ashraf difahamkan mengalami ser4ngan jant0ng. ⁣Ashraf atau nama sebenarnya ialah Ashraf Daniel Mohamad Sinclair merupakan seorang pelakon, model dan pengacara televisyen Malaysia. Beliau terkenal menerusi watak Eddy dalam filem Gol & Gincu.

Umum mengetahui, Ashraf telah berkahwin dengan Bunga Citra Lestari pada November 2008 di Jakarta dan dikurniakan seorang anak lelaki bernama Noah yang dilahirkan pada tahun 2010. Ashraf juga merupakan abang kepada selebriti Aishah Sinclair. Selepas berkahwin, Ashraf melebarkan bakat lakonannya di Indonesia.

Sementara itu, di ruangan komen Instagram Bunga Citra Lestari dihujani dengan pelbagai ucapan takziah daripada para peminat. Semestinya pemergian Ashraf ini megej0tkan seluruh rakyat Malaysia dan Indonesia. Antara komen-komen mereka :

” Innalilahiwainailaihirojiun sabar ya nge… turut berduk4 cita sedalamnya be strongggg nge.. “

” So sorry for your lost Nge, may he rest in peace and in love. Praying for you.. “

” Turut berduk4 cita ngeeee.. “

Unge, yang tabah ya. Gua dan segenap keluarga Kahitna mendoakan tempat yang terbaik buat Ash. Sending you our prayers.. “

” Ga sangkan bgt aku ya tuhan lihat video @nyinyir_update_reeall ada video ka bcl nnagus hampir p1ngsan karna keh1langan ya tuhan.. “

” Innalillahi wa innailaihi rojiuunn.. “

Kami di Berita Kopak mengucapkan salam takziah buat Bunga Citra Lestari sekeluarga atas pemergian suami tercinta. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman dan soleh. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat arw4h. Al-Fatihah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Kompas.com, Bunga Citra Lestari, Ashraf Sinclair by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..