” Semoga cepat sembuh sahabat dan dapat membuat lawak.. “

Rahim R2 Dimasukkan Ke Hospital Kerana Akan Menjalani Pembed4han. Semoga Cepat Sembuh !!

Pelakon dan pelawak terkenal Malaysia iaitu Rahim bin Mat Ali atau lebih dikenali sebagai Rahim berasal dari Klang, Selangor. Pembabitan awal Rahim ialah bersama adiknya Ridhzuan. Mereka menubuhkan kumpulan R2 dan menyertai Raja Lawak musim ke 5 pada tahun 2011.

Rahim kemudian menyertai Maharaja Lawak Mega 2013 bersama Sepahtu sebagai projek istimewa pada tahun 2013. Seterusnya. Rahim bersama Along Cham dan Joey membentuk kumpulan Jalor dalam Maharaja Lawak Mega pada tahun 2014.

Rahim turut bersama Sepahtu iaitu Jep dan Shuib menjadi penyampai radio SinarFM pada tahun 2015, dikenali sebagai Sepahtu Sinar dan sekarang bertukar kepada Pagi Di Sinar. Pada tahun ini, Rahim menyertai Maharaja Lawak Mega dengan menubuhkan kumpulan Rojak.

Menerusi akaun Instagram, Bell Ngasri berkongsi gambar serta perkhabaran bahawa Rahim telah dimasukkan ke hospital. Menurut Bell, Rahim akan menjalani pembed4han membuang b1sul. Bell berharap rakannya akan segera sembuh dan kembali menyertai Maharaja Lawak Mega 2019.

” Semoga Cepat sembuh sahabat & dapat membuat lawak di #maharajalawakmega2019 . rakyat smua menanti ni… Posted @withrepost • @zonlawak Get well soon @rahimr2 #RojakMLM2019 . Dengarnya 0peration buang b1sul. Repost @lilykhay.. “

” Saksikan #MaharajaLawakMega2019 setiap Jumaat jam 9 malam hanya di Astro Warna (132) & Warna HD (124). #MaharajaLawakMega #LawakBerapiApi #MLM2019 “

Rata-rata netizen mendoakan kesembuhan Rahim. Antara komen-komen mereka :

” Semoga cepat sembuh.. “

” Cepat sihat Bro Rahim. Rakyat tak sabar ni. “

” Semoga cepat sembuh dri sak1t nye Aamiin.. “

” Moga dipermudahkan segala urusan.. “

” Org dulu2 b1sul depa pakai jar0m n picit ja sampai keluar mata b1sul.. La ni seme hospital… Dunia dh berubah.. Teknologi… Apa2pun semoga cepat sembuh rahim…. X sabar nk tgk kt maharajalawak mega… Gwa.. “

” Semoga cepat sembuh rahim .. “

Walaupun b1sul nampak seperti perkara biasa tetapi ia amat meny4kitkan jika tumbuh di tempat yang tak sepatutnya. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Rahim cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan serta kembali ke pentas Maharaja Lawak Mega 2019.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bell Ngasri, Rahim by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..