” Part dia sentuh skrin tuu, dia nak pegang ayah dia kat screen phone tu.. “

Video Syed Uthman Hamzah, Anak Arw4h Abam Menonton Video Lagu Sikasih Nyanyian Abam. Ya Allah, Sayunya Pandangan Mata Hamzah Bila Tak Mampu Menyentuh Ayahnya Itu. Seb4k Sangat !!

Siapa yang mampu melawan takdir Qada dan Qadar Allah. Rezeki aj4l dan m4ut segalanya telah tertulis. Redha dengan pemerg1an Abam Bocey, isterinya Siti Norhidayah terus cekal menghadapi hari mendatang. Pernikahannya bersama Abam memberikan mereka seorang zuriat diberi nama Syed Uthman Hamzah.

Abam yang telah perg1 mengadap Ilahi pada tanggal 10 Februari lalu benar-benar memberikan kej0tan kepada seluruh isi keluarga, sahabat handai dan seluruh peminat seni tanahair. Siapa sangka Abam akan pergi sebegitu cepat. Tanpa ada sak1t yang ter0k, akhirnya dia kembali kepada pencipta dengan cara yang amat dicemb0rui ramai.

Ribuan orang mengiringi perjalanan akhir Abam dari saat arw4h disembahyangkan hinggalah selamat dikebum1kan. Betapa sayangnya semua kepada insan yang sering merendah diri dan pemurah ini. Kini telah 8 hari berlalu, suasana sed1h masih lagi dirasai.

Menerusi akaun Instagram Hidayah Abam, telah dikongsikan satu video yang mana kelihatan anaknya Syed Uthman Hamzah dipuj0k untuk berhenti daripada menang1s dengan dipertontonkan video klip nyanyian Abam ‘Sikasih’. Kapsyen Hidayah yang menyed1hkan itu buat netizen menang1s lagi. Seb4k sangat !!!

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen seb4k dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Part dia sentuh skrin tuu.. “

” Yer.. Rindu yang teramat sangat.. Terus nangis.. “

” Sedih rasanya. Hamzah macam tahu tu ayah dia.. “

” Dia nak pegang ayah dia kat screen fon tu.. “

” Seumpama dia berkata sesuatu waktu dia tatap and pegang muka arw4h dalam screen, terpancar rindu yang teramat, tabah la wahai anak, syurga buat ayah mu, jadi anak soleh ye sayang, ramai sayang awk.. “

” Allahu kesiannya Hamzah rindu tu dengan ayah.. Sabar sayang semoga Allah sentiasa jaga Hamzah, ibu dan nenek ye.. “

Sayu sungguh melihat reaksi Hamzah. Memang jelas kelihatan dia mahu memegang wajah Abam di paparan handphone. Hati ibu mana yang tak h1ba namun demi amanah yang ditingg4lkan, Hidayah kena kuat ! Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Hidayah sentiasa diberi kekuatan dan dipermudahkan segala urusan sepanjang membesarkan Hamzah sebagaimana amanat Abam. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah Abam, IG ZMier Herbs, IG Syukkicuk by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..