” Pandainya dia, berker0t ken1ng-ken1ng belajar dengan mummy.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Video Ardy Wira Sedang Belajar Membaca. Namun Muka Wira Yang Ser1us Ketika Belajar Jadi Tumpuan Netizen. Wahhh, H1lang Terus Ye Senyuman, You Are Like A B0ss !!!

Petah, bijak dan ceria itulah yang boleh digambarkan tentang si cilik ini. Walaupun baru berusia 1 tahun lebih, kecerdikan dan kepandaiannya jelas kelihatan. Ardy Wira nama yang diberi oleh Betty Rahmad dan suaminya Ardy Damis. Sejak lahir lahir Wira menjadi tumpuan peminatnya.

Ardy Wira yang dikenali dengan wajahnya yang sentiasa tersenyum dan periang. Melihatnya sebegitu umpama setiap hari adalah hari yang menggembirkan buatnya. Senyuman yang tidak pernah lekang dari bibir Wira membuatkan peminat jatuh sayang kepadanya.

Wira juga seperti kanak-kanak yang lain seusianya, di mana perlu belajar dan mengenal sesuatu. Pembelajaran asas penting untuk perkembangan 0tak kanak-kanak. Itulah yang selalu dilakukan oleh ibu-ibu yang dapat meluangkan masa bersama anak-anak di rumah.

Menerusi akaun Instagram milik Ardy Wira, sebuah video telah dimuatnaik. Video tersebut memaparkan gelagat Wira belajar bersama ibunya mengenal benda di dalam sebuah bahan bacaan elektronik. Di samping itu, Wira turut membaca dan mengenal huruf hijaiyah.

Apa yang menariknya, muka Wira yang serius dan dahi yang berker0t-ker0t itu menjadi perhatian netizen. Kali ini wajah Wira sangat serius dan tidak langsung tersenyum seperti kebiasaan. Ini menunjukkan Wira seorang yang sangat fokus ketika belajar. Amb0i, wajah Wira ni macam fikir masalah negara pula ye !!!

J0m tonton video di bawah ini untuk melihat Wira belajar :

View this post on Instagram

#ardywira #17monthsold

A post shared by Ardy Wira Bin Ardy Shafiq (@ardywira_) on

Contoh yang baik ye Wira, waktu belajar kena fokus kan. Gelagat Wira yang serius ketika belajar ini mendapat respon daripada netizen. Ini antara komen-komen mereka:

” Well done Wira, you’re a smart boy, Jgn ker0t dahi sangat h1lang hensem.. “

” Muka Wira redho je, cute lah you Wira.. “

” Pandainya dia, berker0t ken1ng-ken1ng belajaq dengan mummy.. “

” Seri0us nye muke Wira, Eh muka 0tak tengah berhubung nih hehehe clever.. “

” Subhanallah, pandainyaaa Wiraaa, Yesss you are the b0ss dear.. “

Wahhh, pandainya Wira kan. Walaupun serius belajar, namun muka Wira tetap comel. Bila belajar kena fokus belajar, bila main barulah boleh happy-happy ye. Belajar rajin-rajin ye Wira. Bila sudah besar jadi orang yang berilmu. Wira sayang, semoga berjaya di dunia dan di akhir4t. Amin..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Betty Rahmad, Ardywira

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..