” Pandai dah berbahasa Melayu, cute jer bunyinya.. ” – Netizen

Video Deja Moss Mengajar Anak-Anak Tir1nya Bertutur Dalam Bahasa Melayu Raih Perhatian Ramai. Wah, Sp0rting Betul Salma Dan Lela. Comel Sangat Slang Mereka !!

Sharifah Hadijah binti Wan Moss atau lebih dikenali dengan nama Deja Moss merupakan seorang penyanyi dan juga pelakon. Selepas mendirikan rumahtangga bersama ahli perniagaan berketurunan Amerika-Syria, Deja sudah menyepi daripada dunia seni.

Kini Deja mengikut suaminya, Maher Khani menetap di Amerika dan menjalani kehidupan biasa bersama keluarga tercinta. Meninjau ke akaun Instagram, Deja berkongsi sebuah video di mana Deja mengajar dua orang anak tir1nya bertutur dalam bahasa Melayu.

Deja bertanya kepada Salma dan Lela apakah minuman yang diminum oleh mereka. Masing-masing boleh menjawab pertanyaan Deja dengan begitu baik sekali. Mereka minum air lemon madu dan juga Strawberry.

 

Walaupun berstatus anak tir1, kemesraan Deja bersama mereka jelas kelihatan. Kedua-duanya dilihat sangat manja dengan Deja dan melayan baik Deja seperti ibu mereka sendiri. Penampilan Deja juga semakin cantik dan manis.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang memuji kecantikan kedua-dua anak tir1 Deja ini. Antara komen-komen yang diberikan :

” Happy tengok u kakak, comel.. May Allah bless you both sayang. You are so lucky to have my friend as your mom.. “

” Haishhhh… untung nya kalau dpt buat menantu ni sis.. comel2 belaka. pandai bahasa melayu.. salma dan lela.. “

” Comel-comel semuanya.. Pandai dah berbahasa melayu, bolehlah cari jodoh org melayu ni.. u r beautiful dear.. “

” Masyaalah Tabarakallah.. cute jer bunyinya.. Alhamdulilah pandai cakap bahasa melayu manis manis anak deja amin.. “

” Wahhh so beautiful .. untung nya sis Deja.. bravo girl.. cantiknya anak anak akk.. macam orang arab pun ada.. “

” MasyaAllah, cantiknya anak dar4 Deja.. standby list, sat lagi menantu nk mai.. kak deja Makin cantikk sejak tinggal di sana.. “

” Alhamdulillah. Ajar klaka Sarawak juak sis deja.. Cantiknya anak puan deja.. happy birthday to beautiful girls.. “

Sangat beruntung buat Salma dan Lela kerana dapat mempelajari bahasa Melayu. Deja sangat bagus menerapkan bahasa Melayu walaupun berada jauh di perantauan dan tidak lupa akan bahasa sendiri. Lepas ni bolehlah Deja mengajar mereka bercakap dalam loghat Sarawak pula kan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Deja Moss

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..