” Muka arw4h mak Kak Jasmin sama dengan Kak Jasmin.. ” – Netizen

Jasmin Hamid Kongsi Gambar Kenangan Bersama Kedua Arw4h Ibu Dan bapanya, Namun Kapsyen Daripada Jasmin Mengundang Rasa Seb4k Di Hati Peminat Yang Membaca. Allahu Sed1hnya !!

Baru-baru ini tular di media sosial pelakon Jasmin Hamid dianc4m oleh peminat yang terlalu taks0b dengan drama 7 Hari Mencintaiku 2 gara-gara watak Hayati yang dibawa olehnya. Ayat-ayat yang tidak sepatutnya diucapkan itu telah dit1nggalkan di ruangan komen instagram.

Umum mengetahui Jasmin memang seorang pelakon yang hebat dan berjaya membawa pelbagai watak yang telah diberikan kepadanya dengan baik tidak kira watak itu komedi atau antag0nis. Pelakon yang berbakat dan versatile ini sentiasa positif menerima sebarang kr1tikan terhadapnya.

Mengimbas kembali detik permulaan kerjaya seninya, Jasmin telah menyertai pertandingan Dewi Remaja dan selepas pertandingan ini  nama Jasmin telah menjadi rebutan para pengarah drama dan filem. Antara watak yang dibawa oleh Jasmin yang masih diingati sehingga kini ialah Minah Senget.

Mengintai ke laman instagram milik Jasmin, telah dikongsikan gambar kenangan arw4h kedua ibubapanya dengan kapsyen yang sangat menyentuh hati. Menurut Jasmin pada mereka yang masih mempunyai kedua ibubapa, pel0k dan ci0mlah mereka selagi Allah berikan peluang itu.

Mari kita lihat gambar yang telah dikongsi oleh Jasmin Hamid di bawah ini :

View this post on Instagram

Rindu yang teramat pada kedua Pintu Syurga ku 😥.. Hanya mampu titipkan doa yang tak pernah putus sebagai pengubat rindu.. . . Pada uols yang masih ada Pintu Syurga, peluk cium la mereka sentiasa selagi Allah berikan kita peluang 😥 Jangan sesekali rasa malu atau geli untuk mencium pipi kendur mereka.. Tanpa mereka, kita tidak akan kenal alam yang fana ini . Jika kita tak mampu untuk membahagiakan mereka, janganlah menyusahkan mereka. . Redha Allah terletak pada redha Ibubapa kita. .Jaga Pintu Syurga kita. .pengorbanan mereka tidak akan dapat di balas dengan wang ringgit… sejahat dan seburuk manapun mereka, mereka tetap Ibubapa kita dunia akhirat. .tidak ada istilah ibubapa berdosa dengan anak – anaknya. . Tidak ada juga istilah ibubapa menumpang dengan anak-anak. .Jika kita nak selamat di dunia dan akhirat, jaga Pintu Syurga kita. .Terutama untuk anak lelaki, syurga kamu di bawah telapak kaki ibumu hingga akhir hayat kamu… . . #ibubapa #pintuSurga #parents

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Perkongsian Jasmin Hamid ini turut mendapat komen yang mendoakan kesejahteraan kedua ibubapanya di sana. Antara komen dan ucapan yang diterima ialah :

” Alfatihah (utk dibaca) buat ayahanda dan ibunda Kak Min dari saya.. “

” Muka arw4h mak Kak Jasmin sama lah dengan Kak Jasmin, Al Fatihah untuk arw4h.. “

” Al Fatihah, semoga Almarhum dan Almarhummah sentiasa bersama golongan yang beriman dan para Shalihin dan Shalihah dan Dicucuri Rahmat.. “

” C0pypaste arw4h mak Kak Min dengan Kak Min, Al Fatihah buat kedua orang tua Kak Min.. “

” Semoga r0h mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang soleh dan solehah.. “

” Al Fatihah semoga mereka ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman Aminn.. “

” Pasti ibu bapa aunty bangga dengan aunty, Al Fatihah untuk mereka berdua.. “

Sebak dan berasa sangat sedih saat membaca coretan daripada Jasmin Hamid. Kami di Berita Kopak mendoakan agar Jasmin Hamid sentiasa tabah dan menjadi anak yang hebat. Semoga kedua ibubapa Jasmin Hamid ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Jasmin Hamid

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..