” Memang ada isteri yang gembira, bila tengok suaminya c1um ex-girlfriend di majlis perkahwinan mereka.. “

Kapsyen PU Azman Buat Netizen Terkej0t. Lain Macam Je Bunyinya Cik Man, Sejak-Sejak Kec0h Hal Atas Pelamin Pengantin Ni. Padu Sungguh !!

Nama pendakwah bebas PU Azman bukan nama asing. Lebih mesra dipanggil dengan nama Cik Man, beliau merupakan juara rancangan realiti Pencetus Ummah musim kedua pada Dismber 2014. Cik Man yang sering menggunakan platform digital sebagai saluran dakwahnya sering berkongsikan soal hukum di akaun Instagramnya.

Sering dihujani pertanyaan netizen tentang pelbagai kemusykilan agama dan lain-lain, Cik Man memberikan penerangan dengan cukup jelas dan terperinci. Cik Man merupakan bekas pelajar Maahad Ahmadi Gemencheh Negeri Sembilan.

Beliau yang juga mendalami ilmu Kuliyah Syariah Islamiah menghabiskan masa selama 11 tahun di Mesir untuk menamatkan pengajiannya ini. Selain sebagai penceramah bebas, Cik Man juga banyak menbintangi drama-drama tempatan antaranya Bila Hati Telah Hitam, Sweet Dreams, Lelaki Kiriman Tuhan dan Ustaz Baru Nak Start. Nyata gaya dan keperibadiannya yang sentiasa ramah dan tidak somb0ng membuatkan peminat menyenanginya.

Menerusi akaun Instagram, Cik Man telah berkongsikan satu kapsyen yang membuatkan ramai yang terkej0t jika tidak membacanya sehingga ke titik noktah. Ayat Cik Man yang buat sesetengah netizen keliru akhirnya tertawa bila sampai ke ayat akhir. Punncline Cik Man tak pernah tak sampai.

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Benar, isterinya adalah x girlfriendnya. Masih orang yang sama. Inilah suami isteri yang soleh dan solehah. Tak nak berkapel lama-lama. . Lalu mereka akhiri huhungan gilrfriend boyfriend mereka dengan akad nikah. . Lalu apa saja kebaikan yang dilakukan oleh suami terhadap isteri yang merupakan x-girlfriendnya, merupakan satu sedekah yang membawa pahala. . Hadis Nabi !. . وَفِيْ بُضْعِ أَحَدِكُمْ صَدَقَةً), قَالُوا:يَارَسُوْلَ اللَّهِ أَيَأْتِيْ أَحَدُنَاشَهْوَتَهُ وَيَكُوْنُ لَهُ فِيْهَا أَجْرٌ؟, قَالَ:(أَرَأَيْتُمْ لَوْ وَضَعَهَا فِيْ حَرَامٍ, أَكَانَ عَلَيْهِ فِيْهَا وِزْرٌ؟ فَكَذَالِكَ إِذَا وَضَعَهَا فِيْ الْحَلاَلِ كَانَ لَهُ أَجْرٌ. . Maksud :"Dan pada kemaluan kalian itu juga ada sedekah. Mereka berkata:”Wahai Rasulullah, apakah salah seorang dari kami jika menyalurkan syahwatnya (dengan benar) dia akan dapat pahala?”Baginda bersabda :”Bagaimana pendapat kalian  jika disalurkan pada yang haram, bukankah dia berdosa? Maka demikian pula kalau disalurkan pada yang halal tentu dia memperoleh pahala". (Sohih Muslim). . Tapi pastikan isteri sendiri ya.

A post shared by Cik Man (@cik_man_) on

 

Rata-rata netizen terhibur dengan perkongsian Cik Man ini. Antara komen-komen netizen :

” Nasib baik saya bukan jenis baca tajuk saja.. “

” Isteri tu bila kahwin, dia da jadi ex-girlfriend suami dia. Bukan ada wanita lain.. “

” Semoga cepat-cepat cik Man bertemu jodoh.. Biaq ex cik Man c1um cik Man selalu.. Opsttt.. “

” Ayat… Rasa menyak1tkan hati pulak … Hahah.. “

” Kontrobesi betul la cik man nihh.. “

” Nerv0us baca tajuk je.. “

” Aduhhhh baca captions tak menahan.. “

” Caption bikin kontr0versi laa cik man. Melodiii betol….. Hahahh.. “

Cik Man memang buat para-para isteri hampir-hampir bertukar jadi s1nga. Caption Cik Man fuh mengundang sangat. Apa pun maksud di sebalik ayat itu cukup jelas dengan penerangan yang disertakan bersama itu. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Cik Man cepat bertemu jodoh dan jangan pernah put0s memberi dakwah yang berguna kepada semua. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG PU Azman by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..