” Masa tu aku berharap sangat mak sedar dan berb0rak dengan aku.. ” – Issey Fazlisham

Issey Fazlisham Luah Rasa Kerinduan Buat Ibunya Yang Telah Tiada. Part Beliau Cerita Saat D0ktor Cuba Sedarkan Ibunya Mengundang Seb4k Ramai Netizen. Alaaaaa, Kan Dah Menang1s Pagi-Pagi Ni !!

Pemergian insan yang paling disayangi dalam hidup umpama seperti hil4ngnya separuh nyaw4. Lagi-lagi perginya insan yang bergelar ibu dan ayah, pastinya menjadi mimpi nger1 yang tidak mampu untuk dilalui. Perginya ibu dan ayah pergilah jua segala kasih sayang, tempat bermanja, dan yang paling penting doa-doa mereka.

Sesungguhnya kasih ibu hingga ke syurga. Tiada galang gantinya peng0rbanan yang ibu berikan kepada kita seumur hidup. Dari kecil hingga ke besar, setiap jer1h per1h yang ibu dan ayah lakukan hanyalah untuk melihat kita menjadi insan yang terbaik dalam kehidupan. Rindu buat yang sudah tiada adalah rindu yang menyak1tkan.

Begitulah juga dengan pelakon, pelawak dan penyampai radio, Team Suria Pagi Issey Fazlisham yang meluahkan rasa kerinduan dan kehil4ngan ibu tercinta. Perkongsian tersebut telah dimuatnaik oleh Issey di laman Instagramnya beberapa jam lalu.

Issey menceritakan detik-detik saat arw4h ibunya pergi buat selamanya. Ceritanya lagi, arw4h ibunya terkena ser4ngan jant0ng dan mendapat raw4tan di H0spital USM Kubang Kerian. Ketika itu ibunya sudah tidak sed4r diri, dan saat itu beliau sangat mengharapkan ibunya kembali sedar dan berb0rak dengannya.

Di bawah ini adalah perkongsian daripada Issey Fazlisham :

Entri daripada Issey ini telah dihuj4ni dengan bacaan Al Fatihah dan doa daripada pengikutnya. Mereka juga memberikan semangat buat Issey supaya terus tabah dengan kehil4ngan ini. Ini antara komen-komen mereka :

” Alhamdullillah Issey, mak pej4m mata, dlm keadaan bangga, sbb anak dia bertanggungjawab berjaya, tak sak1tkan hati mak dia sampai laa hayatnya, tahniah jadi anak yg membanggakan.. ” – Shiera Ijoy 

” Al fatihah, alaaa, dah menang1s pagi2 nie, abis dah makeup, semoga emak Issey berada di kalangan org2 yg beriman, doa byk, doa anak yg soleh sampai ke sana.. “

” Sungguh, Sak1t dia len mcm bila rindu mak ayah kita yg dah  tak dak. H1lang separ0h hidup dan h1lang doa dr mak ayah.. “

” Rindu yg tiada penghujung kan isey, semoga arw4h dtmptkan d klangan para syuh4da, amiin.. “

Al Fatihah buat ibu Issey, Asiah binti Haron. Semoga Issey terus tabah melalui hari-hari yang mendatang. Pada hari ini sudah cukup setahun pemergian ibunya. Kami di Berita Kopak mendoakan ibu Issey ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Amin..


Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Issey Fazlisham

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..