” Kalau kata kembar terp1sah pun orang percaya ni haha.. ” – Netizen

Gambar Pelakon Watak ‘ Cik Purnama ‘ Kampung Pisang Bersiri-Siri Bersama Seseorang Dapat Perhatian Peminat. Eh Eh Muka Sebijik Sama, Dah Macam Kembar !!

Bagi peminat drama komedi Kampung Pisang Bersiri-Siri arahan pengarah terkenal, Mamat Khalid pastinya sudah menghafal semua nama watak yang ditonjolkan dalam drama itu. Barkoba, Pak Jabit, Cik Purnama dan Pak Karim antara watak-watak yang mencuit hati ramai.

Nama personaliti media sosial, Azman Naim pula menjadi sebutan kali ini apabila watak Purnama diwujudkan. Meninjau akaun Instagram Azman Naim 44 Mantra, telah dikongsikan gambar bersama Dewa Sapri atau Cik Purnama.

Dengan kapsyen tertulis Purnama Dan Gerhana, Azman memberitahu dia sedang bersarapan pagi bersama abangnya. Melihat kepada wajah Azman dan Dewa Sapri ini, ramai peminat yang mengatakan wajah mereka kelihatan seiras.

Untuk makluman, Mamat Khalid juga telahpun mengesahkan kepada portal Berita Harian bahawa Azman bakal muncul dalam telemovie Kampung Pisang L0ckd0wn yang akan ditayangkan pada hujung tahun nanti.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Kesamaan wajah dua selebriti ini telah mendapat pelbagai reaksi dan komentar daripada peminat.  Antara komen-komen mereka :

” Macam kembar, muka sama seiras betul. Sesuai sangatlah Purnama dan Gerhana haha. Old version vs modern version bang.. “

” Haah lah sama, memang macam adik beradik mukanya. Kalau kata kembar terp1sah pun orang percaya ni haha.. “

” Haha sebijik weh muka sama. macam adik beradik, macam kembar semua pun boleh ni. Dua dua favourite Malaya.. “

” Wah abang Purnama dah ada pewaris bakat, Mr Purnama Junior. Ad0i sama acuan sungguh, sebijik sama c0py paste muka.. “

” Macam adik beradik betul lah weh, ke memang adik beradik ni bos haha. Sama sangat bro muka korang berdua ni.. “

” Macam kembar la Azman dengan Cik Purnama ni, memang sebijik macam muka Cik Purnama. Muka lebih kurang.. “

” Adik beradik kandung ke ni, ada gupe ler. Muka tu macam ph0tostat sangat kan. Meriah lah ada Purnama dan Gerhana, mantap.. “

Memang ramai peminat yang mengatakan wajah dua insan ini macam c0py paste. Gandingan yang pastinya memeriahkan lagi telemovie Kampung Pisang nanti. Apa pun, semoga success selalu untuk Azman Naim dan Dewa Sapri. Good Luck Purnama dan Gerhana.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Azman Naim, Dewa Sapri, Mamat Khalid

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..