” First time tengok wajah ceria Hamzah.. “

” Senyum dia, gelak dia, pandangan mata dia semuanya sama macam Abam.. ” – Video Syed Uthman Hamzah Bermain Dengan Penuh Riang Ria. Senyuman Dan Ketawa Tu Tak Puas Mata Memandang. Terubat Rindu Pada Abam !!

Pelawak terkenal yang sinonim dengan nama kumpulan Bocey, Abam atau nama sebenarnya Syed Omar Mukhtar telahpun perg1 menemui penciptaNya pada 10 Februari lalu. Hampir sebulan pemerg1an Abam, masih terasa seakan-akan baru semalam ia terjadi.

Arw4h Abam meningg4lkan seorang b4lu bernama Siti Norhidayah dan seorang cahayamata lelaki, Syed Uthman Hamzah yang kini berusia 8 bulan. Walaupun ber4t untuk menerima kenyataan ini, namun hidup tetap perlu diteruskan demi amanah yang ditingg4lkan.

Hamzah yang masih kecil diberikan kasih sayang yang tidak pernah put0s. Baik dari keluarga mahupun dari sahabat baiknya Fad dan Achey. Peminat seringkali ternanti-nanti perkembangan Hamzah untuk mengubat kerinduan pada arw4h Abam. Wajah Hamzah yang persis sama seperti arw4h ketika kecil dahulu sedikit sebanyak mengub4ti rindu di hati.

Menerusi akaun Instagram, Hidayah telah berkongsikan satu video yang mana kelihatan Hamzah sedang asyik bermain. Apa yang menarik perhatian adalah senyuman dan gelak ketawa Hamzah yang sangat comel. Seronok tengok muka ceria Hamzah ni sama macam arw4h Abam.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen terhibur melihat telatah Hamzah ini. Antara komen-komen netizen :

” Hamzah si bulu mata lentik.. Acik suka Sangat tengok mata gegirls awak tuh. Fall in love.. “

” Abam junior.. “

” Cutenya hamzah smile… “

” Comel lah awak nie. Sweet sangat awak. Senyum tu.. “

” Alalalala comei nya dia.. Semoga hamzah ceria selalu hendaknya.. “

” Happy sangat hamzah tu… “

” Halahalahalahala…. Gel1 hati tengok muka sendiri ye hamzah… Comel.. “

” First time tengok wajah ceria Hamzah. Senyum dia, gelak dia, pandangan mata dia semuanya sama macam Abam.. “

Gembira tengok anak kecil ini bermain dengan riang. Gelak dan senyuman Hamzah pastinya menjadi kekuatan buat ibu untuk mengharungi kehidupan di masa akan datang. Kami di Berita Kopak sentiasa mendoakan semoga Hamzah akan membesar dengan penuh kasih sayang dan menjadi anak yang berguna buat ibunya nanti. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah Abam by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..