” Boleh jadi kamu membenc1 sesuatu, padahal ia amat baik bagimu.. ” – LCB

Posting Terbaru Laudya Cynthia Bella Yang Begitu Menyentuh Hati. Setiap Yang Berlaku Pasti Ada Hikmah, Bertabah Lah Bella !!

Umum mengetahui bahawa artis kelahiran Indonesia, Laudya Cythia Bella sudah pun berp1sah dengan suaminya, Engku Emran. Keputusan untuk berp1sah telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak dan dilakukan secara baik.

Bella akur dengan perp1sahan yang berlaku setelah dua tahun mendirikan rumah tangga. Ini merupakan pencer4ian kali kedua buat Engku Emran dan kali pertama buat Bella. Engku sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga bersama penyanyi popular, Erra Fazira.

Hubungan Bella dan Engku Emran mula menjadi perhatian ramai sejak Oktober tahun lalu apabila Bella membuang semua fotonya bersama suami di akaun Instagramnya. Perkahwinan mereka tidak dikurniakan cahayamata namun Engku Emran mempunyai seorang cahayamata melalui perkahwinannya terdahulu.

Menerusi akaun Instagram, Bella telah memuatnaik kapsyen yang begitu menyentuh hati seperti meluahkan apa yang berlaku kepada dirinya baru-baru ini. Perkongsian Bella ini telah menarik perhatian ramai peminat sehingga mendapat ribuan komen.

Jom kita lihat perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Bismilahirohmanirohim.. . . Assalamu’alaikum L'Girls..karena kita masih harus di rumahaja, InsyAllah kami punya koleksi baru looohhh… Hijab di rumah aja🤍 Tapi kali ini kami bikin yang motif. Motif bunga yang kami pilih, insyAllah menggambarkan suasana hati kami, walaupun di rumah aja itu berat bagi sebagian orang tapi kita harus yakin kalau ini pasti yang terbaik. . . Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (QS. Al-Baqarah: 216). . . Ayat ini merupakan kaidah yang agung, kaidah yang memiliki hubungan erat dengan salah satu prinsip keimanan, yaitu iman kepada qadha dan qadar. Hal-hal yang menimpa manusia semuanya telah dicatat oleh Allah ta'ala. lima puluh ribu tahun sebelum Allah ta'ala menciptakan langit dan bumi. Semoga kita bisa Meletakkan ayat di atas sebagai pedoman hidup. insyAllah akan membuat hati ini tenang, nyaman🤍 . . Dikutip dari https://muslim.or.id/27649-ketetapan-allah-adalah-yang-terbaik.html . . Mulai besok tanggal 6 july, kalian bisa cek di @lbylcb yaaa🤍 Tetap jaga kesehatan yaaa L'Girls🥰 #HijabDirumahAjaLbyLCB

A post shared by Laudya Cynthia Bella (@laudyacynthiabella) on

Rata-rata peminat memberi kata-kata semangat buat Bella. Antara komen-komen mereka :

Cantiknya adinda shalihat. Semoga sehat terus dan selalu diberi kemudahan oleh Allah. Barakallah adinda.. “

” Tetap semangat dan tetap cantik n sholeha.. “

” MasyaAllah, sehat selalu ya bella, tetap semangat ya bella, Semoga Keberkahan selalu tercurah untuk bella sekeluarga. Aaamiin.. “

” Assalamualaikum.. sehat selalu unii .. Tetap semangat.. cantik.. “

” Waahh anggun bgt jilbabnya, se anggun orgnya.. “

” Masyaallah,, tabarakallah,, semoga selalu istiqamah ddalam ketaatan,, sholehah.. “

Setiap yang berlaku pasti mempunyai hikmah yang tersembunyi. Semoga Bella terus kuat dan tabah dalam menjalani hari-hari yang mendatang. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Bella terus berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Laudya Cythia Bella

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..