” Baru semalam rakan seperjuangan pergi selamanya, hari ni dah happy dah kau bertiktok bagai.. “

Terima Kec4man Netizen, Ini Respon Ajak Shiro !!

Siapa tidak kenal pelawak dan kini penyampai radio Suria FM, Ajak Shiro. Ajak yang merupakan ahli kumpulan Shiro ini kini mengendalikan rancangan pagi di stesen radio itu bersama Issey Fazlisham dan Fizi Ali. Bakatnya dalam bidang komedi tidak perlu dipertikaikan lagi.

Ajak yang telah menyertai banyak musim di rancangan realiti Maharaja Lawak Mega juga merupakan antara rakan artis yang akrab dengan arw4h Abam Bocey. Mereka sama-sama bergelak tawa bergurau senda sepanjang program itu bersiaran.

Negara dikej0tkan dengan berita pemergian Abam semalam yang sememangnya tidak dijangkakan.Tanpa angin tanpa sebarang sakit ter0k, akhirnya Abam pergi mengadap penciptaNya. Pastinya banyak kenangan manis tercipta antara mereka yang pasti menjadi memori indah untuk dikenang.

Menerusi akaun Instagram, Ajak Shiro telah berkongsikan satu video Tik Tok beliau semasa bertugas di konti Suria FM. Namun lain jadinya apabila video tersebut dikomen negat1f oleh salah seorang netizen. Ajak memberikan jawapan yang lembut namun menus0k ke kalbu. Terbaik Ajak!

Jom tonton video di bawah :

” Dah jangan boring-boring.. Tengok ni.. Bior kau orang bersemangat.. “

Walaupun nampak ceria, tetapi dalam hati siapa yang tahu. Antara komen-komen netizen :

” Yang pergi tetap pergi .. Jangan ditangisi kita yang masih hidup mesti diteruskan.. “

” Dia pun nak hiburkan hati.. “

” Nak hiburkan hati yang lar4 macam tu lah.. Muka nampk happy tapi dalam hati.. ?? Jangan cakap yang bukan-bukan.. “

” Muka nampak happy sorok sedih dalam hati. Tak apa kita orang tahu.. “

” Assalamualaikum ajak.. Saya tahu ajak nak hilangkan kesedihan kan… Dan cuba buat wajah-wajah kelakar…. Bertabah hati ya.. “

Namun komen dari seorang netizen ini mendapat perhatian Ajak dan dijawab penuh berhemah :

Duk4 dihati tiada siapa yang tahu. Walaupun tidak serapat ahli kumpulan Bocey, namun Ajak juga akrab kerana telah bermusim berju4ng di pentas Maharaja Lawak Mega bersama Abam. Tidak perlu menghukum untuk sesuatu yang tak pasti.

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Ajak kuat dalam menerima kenyataan pemergian Abam, Insha Allah Abam damai di sana.. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ajak Shiro, IG Astro Gempak, IGĀ  Ebit Lew by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..