” Anak yang normal pun belum tentu nak buat apa yang Azal buat.. ” – Netizen

Zarina Zainuddin Kongsi Video Anak Istimewanya Azal Dan Azil Yang Menyentuh Hati. Alahai Adik Yang Baik Sungguh Azal Ini. Kelebihan Dalam Kekurangan Yang Ada Pada Anak Syurga Ini. Terharu Melihatnya !! 

Bagi peminat setia pelakon Zarina Zainuddin, tentunya sudah maklum tentang anak kembarnya Muhammad Razail Azrai dan Muhammad Razal Azrai. Adik beradik kembar ini adalah anak istimewa dan menghid4p Aut1sme sejak kecil lagi.

Zarina dilihat ibu yang penyabar dan tabah dalam melayani Azal dan Azil. Bukanlah perkara yang mudah untuk menjaga dan mengawal kelakuan mereka apatah lagi ketika kedua-duanya mengam0k. Zarina sering berkongsikan di Instagramnya video tentang Azal dan Azil sebagai kesedaran kepada umum berkenaan anak Aut1sme.

Azal dan Azil yang kini sudahpun berusia 24 tahun mempunyai karakter yang sangat berbeza walaupun mereka pasangan kembar. Azal lebih berdikari dan pandai menguruskan dirinya sendiri, namun berbeza bagi Azil yang pendiam dan perlu bantuan Zarina dan Azal dalam menyiapkan beberapa keperluan hariannya.

Meninjau akaun Instagram Zarina Zainuddin, telah dikongsikan satu video yang memnunjukkan gaya spontan Azal dan Azil ketika ke shopping mall. Azal yang selalu bersikap pr0tective terhadap abangnya ini memimpin tangan Azil sepanjang jalan bermula daripada kelu4r kereta sehinggalah ke dalam mall.  Begitu prihatin melihat sikap Azal ini yangh pandai menjaga abangnya.

Jom tonton video di bawah :

Rakaman Azal dan Azil yang berpimpin tangan ini telah menarik perhatian netizen dan menyentuh hati mereka. Walaupun mereka tidak seperti remaja normal lain, namun rasa tanggungjawab yang ditunjukkan itu buat ramai seb4k. Antara komen-komen :

” Bagusnya dpt abg mcm nie pr0tect adik dia.. “

” Insyallah mereka berpimpin sampai ke syurga sama mommie mereka.. “

” Luarbiasa terharu tengok dua beradik ni. t0uching sgttt.. “

” Alhamdulillah indahnya kasih syg mereka berdua. berkat keindahan kasih syg seperti ibu bapa yg mendidiknya.. “

” Hikmah dorg dilahirkan sbg kembar semoga terus jaga abg hingga akh1r hay4t.. “

” Dalam kelem4han ada kelebihan. Semoga anak2 ini sentiasa dilindungi.. “

” Nang1s saya tengok, tak tahu nak kata apa seb4k.. “

” Ada hikmah Allah Beri kembar istimewa…. Tersurat Adik menjaga abangnya walaupun diri sendiri istimewa.. “

” Anak yg normal pun belum tentu nak buat apa yang Azal buat. Syukur punya anak sebaik Azal.. “

Berkat kesabaran dan didikan Zarina, hasilnya sudah mula nampak dengan sikap yang ditunjukkan Azal ini. Azal dan Azil yang saling melengkapi antara satu sama lain. Semoga anak syurga ini sentiasa sihat dan sentiasa dikurniakan Allah kesihatan dan kasih sayang yang berpanjangan. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zarina Zainuddin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..