” Aku start nang1s bila dengar Nabil dah teresak-esak time Ali bercerita. Lepas tu Jihan pun sama.. “

Ali Puteh Kongsi Cerita Teb1at-Teb1at Pel1k Arw4h Abam Yang Tidak Disedari Sebelum Pemergiannya Buat Penonton Di Set MeleT0P Menitiskan Air Mata. Allahu.. Sed1h Sangat !!

Syed Umar Mokhtar dalam kenangan. Sudah lebih seminggu berlalu, namun pemergian Abam Bocey masih terasa bahang kesed1hannya. Tanggal 10 Februari menjadi saksi perginya seorang bintang yang sering menyinari dan menghiburkan hati ramai orang.

Abam menghemb0skan naf4s terakh1rnya ketika sedang tidur selepas Subuh Isnin lalu. Pemergian yang mengej0tkan semua. Abam men1ngg4lkan ibu, isteri dan anak kecil yang masih memerlukan dirinya, hanya air mata menggambarkan betapa rasa keh1langan itu sangat dirasai oleh mereka.

Suatu yang menakjubkan terjadi ketika arw4h Abam disolatkan, jemaah memenuhi ruang masjid dan ribuan orang mengiringi perjalanan akhirnya itu. Sehingga kini, pusar4nya masih tidak put0s-put0s dikunjungi oleh peminat baik dari jauh mahupun dekat. Istimewanya insan bernama Abam ini.

Menerusi akaun Instagram MeleT0P, telah dikongsikan sedutan rakaman semasa Fad, Achey dan Ali bercerita tentang kenangan bersama arw4h Abam di set MeleT0P. Apa yang membuatkan penonton menangis teres4k-es4k adalah bila Ali menceritakan perangai pel1k Abam sebelum pemergiannya. Sed1hnya !

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen seb4k dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Arw4h tahu dia akan perg1… Dia pesan gitu… Sed1h…. Al fatihah… “

” Pergi .. Dalam keadaan bersih dah.. “

” Seb4kkk. Per1t dada menahan seb4k.. “

” Ku terima takdir ini , andainya kau bukan milikku lagi ” .. Semuanya macam sudah tertulis.. “

” Bukannya diri ini tidak terima kenyataan, hati ini hanya rindu… “

” Aku start nang1s bila dengar Nabil dah teresak-esak time Ali bercerita. Lepastu Jihan pun sama, aura kesed1han dalam studio tu kami boleh rasa.. “

” Jiwa dah kosong.. Tanda r0h nk keluar dari badan. Arwah mandi sebelum pergi dan siap pot0ng kuku, maknanya dia permudahkan orang yang uruskan jenaz4h dia.. “

Allahu tiada kata yang dapat diungkap melihat wajah sugul dan sed1h Fad, Achey dan Ali. Terlalu banyak rupanya petanda sebelum Abam perg1 cuma tidak disedari. Apa pun, moga arw4h Abam damai dan tenang di sana. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Fad, Achey dan Ali tetap kuat dan teruskan perju4ngan Abam yang belum selesai.. Insha Allah..

Untuk tontonan penuh sila klik di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG MeleT0P, IG Fad Bocey, Youtube Channel MeleT0P by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..