” Adehh benda dah berlalu, lagi pun lirik tak sama.. “

” Lirik berubah dah, so bukan ciptaan bersama lagi.. ” – Akhirnya Naim Daniel Resp0n Isu Tuntutan Dayana Amerda Terhadap Hakcipta Lagu Sump4h. Nampaknya Panjang Lagi Lah Isu Ni Yer !!

Lagu Sump4h dendangan penyanyi dan pelakon muda, Naim Daniel berjaya mencipta sejarah apabila din0batkan sebagai Juara Lagu pada AJL 34 baru-baru ini. Naim Daniel yang juga merupakan pencipta lagu ini dipuji kerana lirik dan persembahan p4du dan bertenaga yang ditonj0lkan pada malam AJL berlangsung.

Kejayaan besar bagi anak muda ini kerana untuk kali pertama berjaya melangkah ke pentas akhir AJL dan diangkat sebagai Juara itu suatu kenangan manis yang pasti tidak akan dilupakan. Seluruh keluarga dan peminat Naim Daniel memanj4tkan kesyukuran dan gembira dengan kejayaan Naim ini.

Namun minggu lalu, dunia seni dikej0tkan dengan satu sidang media oleh Dayana Amerda yang menunt0t supaya Naim mengakui dia turut mempunyai hakcipta bersama lagu Sump4h itu. Memberikan pihak Naim masa selama seminggu untuk membuat peng4kuan namun Naim tidak memberikan apa-apa resp0n.

Menerusi akaun Instagram Melodi TV3 Official, telah dikongsikan sedutan video rakaman bersama Naim Daniel yang mana beliau ditanya oleh wartawan tentang tunt0tan hakcipta Sump4h oleh Dayana Amerda. Nyata jawapan Naim amat jelas dan mendapat pujian ramai peminatnya.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan kemel0t ini. Antara k0men-k0men netizen :

” Kenapa tak tunt0t first day lagu ni di lancarkan…. “

” Kenapa Bila dah dapat juara baru nak dipertik4ikan … Sebelum ni pi mana.. “

” Kenapa perlu sekarang.. Kenapa tidak dulu masa dia mula-mula lancarkan lagu itu.. “

” Nak cari publisiti.. Sebelum ajl kenapa tak muncul untuk batalkan jangan dibawa lagu ni ke ajl… Dah menang baru nak pertik4ikan.. “

” Sudah-sudah la nak cl4im sana sini.. “

” Adeh benda dah berlalu lagipun lirik tak sama .. Lirik berubah dah so bukan ciptaan bersama lagi.. “

Nampaknya kemel0t hakcipta di antara Naim dan Dayana belum menampakkan tanda bakal berakhir. Namun respon Naim ini wajar dipuji kerana cukup sopan dalam menyusun kata supaya tiada hati yang terluk4. Syabas Naim. Apa pun, kami di Berita Kopak mendoakan semoga akan terler4i permasal4n antara Naim dan Dayana dengan cara baik dan profesional.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Melodi tv3 Official. IG Naim Daniel by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..