” Walau bawa senj4ta ke mana-mana sebagai b0dyguard. Badan bert4tu penuh.. “

Vide0 Ustaz Ebit Lew Bersama Seorang B0dyguard Dan Bert4tu Dalam Kereta Menjadi Perhatian Netizen !! Tak Sangka Ini Sebenarnya Yang Berlaku..

Sering menggunakan tagline ‘ Keluarga Sunnah ‘, dan sentiasa menyeru umat Islam mengikut cara hidup Baginda Nabi SAW.  Ustaz Ebit Lew juga sentiasa disegani dalam kalangan masyarakat Malaysia. Beliau yang kini berusia 35 tahun telah berkahwin dan mempunyai empat orang anak.

Mengikuti penceramah bebas ini iaitu Ustaz Ebit Lew di laman sosial pasti tahu bahawa beliau seorang yang penyayang. Sering kali memuat naik foto bersama keluarga tersayang jelas kelihatan beliau adalah seorang suami yang bertanggungjawab dan seorang ayah yang sangat sayangkan anak-anak.

Ustaz Ebit Lew sering mendapat pujian kerana sikapnya yang bersahaja dalam penyampaian ceramahnya sering membuatkan sesiapa sahaja pasti merasa sebak akan nasihat dan ceritanya. Selain menjadi penceramah, beliau juga merupakan pengarah urusan bagi Transform Training & Consultancy.

Menerusi Instagram, Ustaz Ebit Lew telah berkongsi satu video. Video tersebut dirakam dimana Ustaz Ebit Lew berada dalam sebuah kereta bersama seorang lelaki yang bertubuh sasa dan badanya dipenuhi dengan t4tu. Video tersebut telah ditonton dan menjadi perhatian nitezen.

Ikuti perkongsian Ustaz Ebit Lew di bawah :

” Sebak baru sekejap tadi jumpa Raj. Dah berminggu mesej dengan beliau. Hari ini beliau ucap syahadah. Beliau memeluk Islam. Ya Allah sebak rasa. Begitulah hidayah. Keluarganya semua menerima dengan baik beliau memeluk Islam.. “

” Walau bawa senj4ta kemana-mana sebagai b0dyguard. Badan bert4tu penuh. Setiap negara pergi satu t4tu. Tapi lembut dan baik akhlaknya. Dia nak hadir #SeminarPerbaikiDiri #Keluargasunnah #9feb2020. Semangat dia nak belajar Islam. Tahniah Raj.. “

” Ya Allah semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah buat lebih ramai orang memeluk Islam -ebitlew .. “

View this post on Instagram

Sebak baru sekejap tadi jumpa Raj. Dah berminggu mesej dengan beliau. Hari ini beliau ucap syahadah. Beliau memeluk Islam. Ya Allah sebak rasa. Begitulah hidayah. Keluarganya semua menerima dengan baik beliau memeluk Islam. Walau bawa senjata kemana-mana sebagai bodyguard. Badan bertatu penuh. Setiap negara pergi satu tatu. Tapi lembut dan baik akhlaknya. Dia nak hadir #SeminarPerbaikiDiri #Keluargasunnah #9feb2020. Semangat dia nak belajar Islam. Tahniah Raj. Ya Allah semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah buat lebih ramai orang memeluk Islam-ebitlew #fullVideoMasukIslam #youtubeEbitlew . Pendaftaran Seminar KeluargaSunnah 9 Feb 2020 MAEPS Serdang www.transformjiwa.com Atau link di bio/profile

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Rata-rata netizen kagum dengan semangat Raj. Antara komen-komen tersebut :

” Allahu Akhbar.. Tahniah saudara.. “

” Alhamdulillah semoga dipermudahkn urusan mu sadaraku.. “

” Subhanallah….. Alhamdullillah.. “

” Alhamdulillah.. Moga Allah jua membalas segala kebaikan ustaz.. “

” Alhamdulillah ustaz , anda seorang yg luar biasa , kpada RAJ saudara baru kami,  smoga Allah kurniakan nikmat kesihatan berpanjangan, diberikan rezeki bahagia dlam kehidupan , Allah sayang.. “

” Alhamdulillah.. sesungguhnya hidayah itu milik Allah.. “

Alhamdulillah.. selamat datang saudaraku.. Sesungguhnya benar, Islam itu indah. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga saudara Raj sentiasa kuat dan segala urusan dipermudahkan dalam mempelajari agama islam. Kepada Ustaz Ebit Lew, tahniah kerana sentiasa memberitahu kepada semua bahawa islam itu sangat adalah agama yang terindah.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Ustaz Ebit Lew by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..