” Terkena weh, aku dengar sampai last, terbahak aku ketawa.. ” – Netizen

Video Jep Sepahtu Bersama Rakan-Rakan Pagi Sinar Bercerita Tentang Fakta Ul4r Buat Ramai Terhibur. Ad0i Lah Jep, Serius Ingatkan Betul Lah Ceritanya Tu. Auta Rupanya, Ketawa Besar Ejad. Haha !!

Menerusi akaun Instagram Sinar FM, telah dikongsikan sedutan video ketika slot Pagi Sinar sedang ke udara. Pagi ini, banyak yang diperkatakan oleh gandingan Jep Sepahtu, Rahim, Angah Raja Lawak dan Siti Elizad.

Memandangkan baru-baru ini terjadinya kejadian ul4r masuk ke rumah Rahim, hari ini Rahim memberitahu kepada semua tentang fakta tentang haiwan reptilia ini. Ul4r mempunyai deria rasa yang boleh mengetahui bakal terjadinya gempa bumi 5 hari sebelum ianya terjadi.

Fakta oleh Rahim ini disambung oleh rakan-rakan yang lain dan Elizad memberitahu dia tak0tkan ul4r. Jep pula menyampuk bercerita tentang kisah ul4r di kampungnya. Kata Jep, ada satu kejadian orang kampung berjumpa ul4r sedang berdiri.

Disangkakan cerita Jep ini benar-benar terjadi kerana ayat ul4r berdiri itu biasanya menunjukkan ul4r menegakkan kepalanya. Rupa-rupanya Jep melawak apabila mengatakan setelah diperiksa, ul4r tersebut leng0h meniarap. Ad0i Jep, tergelak Elizad. Sempat lagi akal tu memikir ye Jep.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, perkongsian ini telahpun meraih lebih 1000 likes daripada warganet dan antara komen-komen mereka :

” Jep Jep.. Tu malaih nak dengor sampai abih cerite haha… Dulu kalau tak s1lap ada dia cerite pakcik dia ke sape, terambil ul4r jadikan tali pinggang.. “

” Leng0h meniarap hahaha, aduh sy dgr serius je sb dia org sembang fakta kan tup2 lemg0h meniarap. nak kene cili jep ni.. “

” Hahaha pen4tla macam ni, sak1t perut ketawa tau. Jep ade je point dia. ijat sllu terped4ya.. “

” Jgn bg jep ckp ja. Kalau ckp mmg ada ja lawak nya. Dia tggu je td. Dia pikir idea td tu haha lawak ko jep.. “

” Adoii jep jep. Yeeeyeee.. kita ni dengar sungguh-sungguh tadi.. korang memg patut kekal berempat la.. “

” Apa la Jep, pen4t meniarap pun boleh ek Jep haha, Terkena weh. Aku dengar sampai last, terbahak aku ketawa.. “

” Sabor jela Jep ni, lawak tak abis-abis seorang ni. Abang Rahim bercakap macam guest abang abang bomba lah hehe.. “

” Ee Jep ni betullah, tert1pu nokk haha. Pen4t meniarap terbur4i ketawa dengar.. Haha ad0i Jep, stress la macam ni.. “

Kalau sudah namanya Jep, memang tak sah kalau tidak berjenaka. Bukan setakat rakan di konti, pendengar Sinar pun ramai yang tert1pu mendengar cerita oleh Jep ini. Memang luar biasa sangatlah Jep sebab ul4r leng0h meniarap, itu yang sampai ‘ berdiri ‘ ul4rnya, hehe.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sinar, IG Jep Sepahtu 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..