” Sis memang tak0t Lion. Dari jauh cuteeeeee dari dekat Maaaakkkkkkk.. “

Gelagat Dan Mimik Muka Ernie Zakri Yang Tak0tkan Tarian Naga Buat Netizen Tergelak Besar. Tak0t Pun Comel Ernie Ni. Part Last Tu Tak Sangka Betul. So Kiut !!!

Nama penyanyi bersuara lantang ini bukanlah nama asing. Gadis gen1t ini diberi nama Nur Ernie Shahirah Zakri ataupun nama komersilnya Ernie Zakri. Ernie mula berkecimpung di dalam dunia seni tanahair apabila beliau berjaya menyandang gelaran juara bagi pertandingan nyanyian Bintang RTM 2009.

Pada tahun 2011,Ernie muncul dengan single pertamanya berjudul Sinaran namun tidak mendapat sambutan di kalangan peminat. Mencuba nasibnya dengan menyertai rancangan Duo Star nyata memberikan impak kepada karier seni Ernie apabila gandingannya bersama penyanyi Syamel berjaya menjuarai program ini.

Namanya mula meniti di mulut peminat kerana vokalnya yang padu. Tidak hanya tertumpu kepada nyanyian, Ernie juga dikenali sebagai seorang guru vokal. Ramai artis yang mengikuti kelas vokal beliau antaranya Siti Nordiana, Siti Sarah Raisuddin, Amira Othman dan Azza Elite.

Menerusi akaun Instagram, Ernie Zakri berkongsikan satu video di mana beliau menghadiri jemputan dari Pedro Shoes. Apa yang melucukan apabila persembahan naga atau dipanggil tarian singa mula beraksi, raut wajah Ernie terus berubah. Tak0t pada singa rupanya.

Jom tonton video di bawah :

” Sis memang tak0t Lion.. Dari jauh cuteeeeee dari dekat MAAAAKKKKKKK.. ”

Rata-rata netizen terhibur dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” HAHAHAHA! kenapa tak baling je kasut tu dekat lion tu.. “

” Muka tu muka tu.. Dia nak acah dia berani tapi muka tu cuak habis.. “

” Tak0t pun comel. Nak tak0t ke nak comel.. “

” Muke cuak g1ler hahah.. “

” Comel je mata tu jeling-jeling.. “

” Comel g1le muka cuak dia hahahaha.. “

” Comey ja muka takot tu.. Hahahaha.. “

” Sis punya reaction muka tu bila lion makin dekat tu tak boleh blah hahaha.. “

Dalam cuak pun muka Ernie tetap comel. Nampak betul ketakutan pada jelingan mata dia pada sang singa yang tengah syok menari tu. Hehe jarang-jarang orang tapi memang ada yang jenis tak0t pada kostum seperti ini. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga 2020 membawa tuah dan kejayaan yang lebih banyak buat Ernie. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ernie Zakri by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..