” Sepatutnya Zayne yang kena pakai mask sebab bud4k kecil.. ” – Netizen

Terima Kec4man Netizen Kerana Memuatnaik Gambar Keluarga Di Tempat Awam Tanpa Anak Memakai Mask. Ini Penjelasan Daripada Mat Dan !!

Umum mengetahui di saat dunia menghadapi pandemik C0v1d 19 ini semestinya semua orang perlu sentiasa berjaga-jaga dan berhati-hati walau di mana sahaja berada terutamanya di tempat awam. Antara yang paling penting ialah memakai mask.

Baru-baru ini Mat Dan ada memuatnaik gambar keluarganya di sebuah pusat membeli bel4h. Gambar tersebut memaparkan Mat Dan dan isterinya, Nadifa lengkap memakai mask namun anak mereka, Zayn tidak memakai mask.

Hal ini menyebabkan beberapa netizen mempers0alkan tind4kan Mat Dan yang seolah-olah tidak menjaga keselamatan anaknya itu. Ada juga yang mengec4m Mat Dan kerana menurut mereka Zayn paling memerlukan mask kerana dia masih kecil.

Menerusi akaun Instagram, Mat Dan telah memuatnaik satu posting bagi menjawab segala persoalan dan kec4man para netizen tempoh hari. Mat Dan mempunyai sebab tertentu mengapa beliau tidak memakaikan anaknya mask dan penjelasan beliau dikongsikan di kapsyen posting terbaru ini.

Jom lihat perkongsian di bawah :

Rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat Mat Dan. Antara komen-komen mereka :

” Terbaik mat dan.. Guna face shield senang bud4k nak bernafas..kt shopee byk utk bud4k2.. “

” Mak sy ade masal4h jant0ng..kdg2 ade mslh pernafasan. oxygen rendah.jd sy sruh dia turunkn sikit klu rse lem4s. klu tmpt tak cr0wded bkk sekejap. sy sndri prnh pengs4n sbb pki mask tempoh yg lme.. “

” Setuju sangat.. hello zayn.. “

Antara persoalan netizen melalui posting terdahulu :

Ada betul apa yang diperkatakan oleh Mat Dan. Jika memakai mask terlalu lama, kita yang dewasa pun akan rim4s apatah lagi kanak-kanak. Kadang-kadang orang juga membuka mask hanya sekadar untuk bergambar. Biasalah netizen ada juga benarnya dan ada juga sal4hnya. Bersabarlah Mat Dan !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mat Dan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..