” Semalam genap 4 tahun dia tingg4lkan kita dan semalam juga Jambus tersingk1r.. “

Perkongsian Tauke Jambu Mengenai Arw4h Pak Yus Buat Peminat Sebak !!

Sebut sahaja nama kumpulan lawak Jambu, pastinya semua terbayang pemakaian baju pink kumpulan ini. Dianggotai oleh Tauke dan pak Yus, nama Jambu mula mel0njak dan meniti di bibir peminat setelah mendapat tempat ke 4 Maharaja Lawak 2011. Lawak bersahaja namun ada kisah teladan disebaliknya sering kali mendapat pujian peminat.

Namun gandingan ini tidak mampu bertahan lama apabila industri dikejutkan dengan berita pemerg1an pak Yus. Pak Yus atau nama sebenarnya Yussry Bin Edoo dilahirkan pada 15 Mac 1976 di Kangar Perlis. Dibesarkan di Kg. Nesam, Batu Pahat, Kangar , Pak Yus merupakan nak bongsu daripada tiga beradik.

Tanggal 30 November 2015, usai persembahan di Dataran Merdeka , pak Yus tiba2 reb4h tidak sedarkan diri. Nyata aj4l telah menjemput apabila pak Yus disahkan meningg4l dunia di Hospital Selayang. Postm0rtem melaporkan kemat1an berpunca dari ses4k nafas.

Menerusi akaun Instagram, Tauke Jambu berkongsi rasa sebaknya mengingati pemergian sahabatnya arw4h pak Yus. Secara kebetulan tarikh pemerg1an pak Yus sama dengan ters1ngk1rnya kumpulan baru tauke bergelar Jambus di Maharaja Lawak Mega 2019. Luahan ini mengundang sebak di kalangan peminat2 Jambu , sedihnya !!

Baca luahan Tauke Jambu di bawah :

” Semalam genap 4 tahun dia tingg4lkan kita.. Dan semalam jugak #jambus tersingk1r.. Betapa indahnya rahmat tuhan.. “

” Ada hikmah disebalik sesuatu.. Terima kasih sahabat2 semua.. Benar gua takde apa2 yang nak di banggakan.. Yang ada pada gua cuma nama.. “

Rata-rata peminat meluahkan rasa sebak dengan luahan hati Tauke dan tidak kurang jua memberikan kata-kata semangat untuknya. Antara komen-komen peminat :

” Lawak Jambu bukan untuk dimenangi. Tapi untuk dikenangi sampai bila2.. “

” Alfatihah buat arw4h pak yus.. “

” Nama anda sapa yang tak kenal toq penghibur pelawak yang selamba dalam dunia hiburan teruskan legasi jambu toq wa caya lu boleh toq.. “

” Al-fatihah, rindu yaya toure manchester city.. “

” Arw4h yus tiada ganti .. Al fatihah.. “

” Tak tukar team lain lagi. Nak teruskan legasi, korang kena stay team. Jangan tukar orang lain lagi. Nak cari chem1stry bukan sehari dua boleh dapat.  Apa2 pun toq, lu tetap legend di hati peminat.. “

” Al fatihah utk arw4h pakyus. Takkan ada penganti beliau di dunia ni.. “

‘ Kau lejen bro , arwah lejen , jambu lejen . Semoga dipermudahkan segala urusan mu @callmetaukejambu.. “

Sesungguhnya pemerg1an pak Yus benar2 terkesan di hati semua peminat2 Jambu. Pastinya arw4h akan selalu dikenang sebagai sebuah permata yang h1lang. Kami di berita kopak mendoakan semoga arw4h ditempatkan di kalangan orang2 beriman dan buat Tauke moga sentiasa kuat untuk meneruskan legasi Jambu.. Aamin..

Silakan SHARE ..

Sumber : IG Tauke Jambu, Zizan Razak by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..