” Ramah seperti bondanya.. ” – Netizen

Video Putera Raja Permaisuri Agong, Tengku Hassanal Shah Sedang Mengukur Kelapa Cur1 Perhatian Ramai. Sangat Humble Lah, Peramah Sangat Tengku Hassanal Ni !!

Bagi rakyat jelata negeri Pahang Darul Makmur, semestinya nama Putera Raja Tengku Hassanal Shah Alam Shah Al-Sultan Abdullah ini memang tidak asing lagi. Memiliki sifat yang sangat ‘humble’ dan sering turun mencem4r duli menjenguk rakyat jelata, buat ramai yang senang dengan dirinya.

Meninjau di akaun Instagram milik hwa.zhe.fa telah berkongsi satu video yang memaparkan Tengku Hassanal sedang bersama rakyat jelata. Namun paling menarik dalam video tersebut adalah, aksi Tengku Hassanal sedang mengukur kelapa menggunakan kukur kelapa lama.

Sambil Tengku Hassanal mengukur kelapa, kedengaran Tengku Hassanal turut berbual dengan orang-orang di situ. Malah ada yang meminta Tengku Hassana agar berhati-hati ketika mengukur kelapa tersebut kerana r1sau terkena tangan.

Semestinya perkongsian video putera Raja ini sedang mengukur kelapa mencur1 perhatian ramai. Ada yang menyatakan bahawa, jelas terlihat gaya Tengku Hassnal seperti bondanya, Tunku Azizah Aminah yang memiliki karakter yang peramah dan mudah ‘masuk’ dengan rakyat jelata.

Ikuti perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai yang menyukai perkongsian video ini dan memuji sikap Tengku Hassanal yang begitu peramah dengan rakyat jelata. Antara komen-komen menarik adalah :

” Alahai manis betul senyuman Tengku Hassanal ni, memang betul-betul berjiwa rakyat seperti ayahandanya.. “

” Ramah seperti bondanya, tampil ringkas seperti rakyat biasa. Sangat humble, semoga satu hari nanti Tengku Hassanal¬† akan menjadi raja yang berjiwa rakyat dan menyayangi rakyatnya.. “

” Semua kena cuba, international juga dah buat. Saya suka tengok sikap Tengku Hassanal ni, memang mewarisi bondanya.. “

” Cara Tengku Hassanal cakap terus teringat Tunku Azizah lah, hehe memang berjiwa rakyat, tak kekok langsung mengukur kelapa tu.. “

” Semp0i je tengk anak raja macam ni. Nampak memang Tengku seorang yang sangat baik hati, cara dia melayan, cakap penuh sopan santun.. “

” Pemimpin muda yang patut dicontohi. Proud of you tuanku, selalu mencem4r seperti ayahandanya, prihatin.. “

” Salute ar Tuanku, suka turun padang join sekali program2 di kampung-kampung. Semoga Allah panjangkan usia tuanku.. “

Alahai sopan betul dengar Tengku Hassanal bercakap, saling tak tump4h seperti bondanya. Patut lah rakyat jelata sangat menyenangi sikap Tengku Hassanal ini, lihat sahajalah peribadinya itu. Apa-apa pun, semoga Tengku Hassanal sentiasa berada dalam rahmat dan dilindungi Allah selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hwa.zhe.fa, this7shahfc, this.7

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..