” Pandai Aafiyah, pelat-pelat pun jelas dibaca surahnya.. ” – Netizen

Video Aafiyah Khalid Bersama Pengasuh Khasnya Dayah Zubit Yang Mencur1 Perhatian Peminat. Bagusnya Syarat Kakak Dayah Untuk Aafiyah Ni. Comel Je Dengar Sebutan Aafiyah Ikut Baca Surah Tu Yer !! 

Siti Aafiyah Khalid, siapa tidak kenal dengan nama si cilik ini. Anak kepada penyanyi nombor 1 negara, Dato’ Siti Nurhaliza dan Datuk Seri Khalid Jiwa ini sering menjadi tumpuan ramai sejak daripada kecil lagi. Aafiyah adalah lambang kasih sayang Dato’ Siti dan Datuk K.

Aafiyah kini sudahpun berusia 2 tahun. Dijaga dengan rapi dan penuh kasih sayang daripada ibu dan ayahnya, Aafiyah juga mempunyai seorang pengasuh khas iaitu Dayah Zubit. Dayah dipilih sendiri oleh Dato’ Siti untuk menjaga Aafiyah.

Keakraban Dayah dan Aafiyah memang terserlah. Di mana ada Aafiyah, di situ juga Dayah berada. Aafiyah juga amat sayang pada pengasuhnya ini yang dipanggil ‘kakak’. Pada perkongsian sebelum ini, ada ditunjukkan gelagat Aafiyah yang menci0m pipi Dayah dengan penuh kasih sayang. Kecik-kecik pun dah pandai sweet Aafiyah ini.

Meninjau akaun Instagram Aafiyah Khalid, telah dikongsikan satu video yang menunjukkan telatah Aafiyah bersama pengasuh khasnya Dayah Zubit. Aafiyah yang excited untuk bermain permainan baru diminta Dayah untuk membaca surah pendek dahulu sementara dia membuka pembalut mainan tersebut.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Aafiyah mengikut Dayah membaca surah pendek ini menarik perhatian peminat. Antara komen-komen mereka :

” Pandai aafiyah.. dah boleh baca surah ye semoga menjadi anak solehah.. “

” Bijaknya Aafiyah. Hebatnya kakak dapat mengajar Aafiyah.. “

” Bijaknya ya Allah .. pelat² pon jelas dibaca surahnya .. bud4k bijak sayang aafiyah ni.. “

” Bud4k ini kan… Kiut dan pandai buat kelakar. Alhamdulillah.. “

” Syukur alhamdulilah, pandai aafiyah. Aafiah bijak cantik.. “

” Bgussnye kakak tu. ade baca2 quran bgus tu.. “

” Bagus betul pengasuh aafiyah khalid ni.. blh bukak pusat pengasuh yg blh ajar anak2 mmbaca doa.. “

” Aafiyah nak baca doa makan ke tadi. Pandai kakak ajar. Pandai aafiyah baca doa.. “

Alahai bud4k Aafiyah ni, makin pandai dah dia sekarang. Dengan keadaan sekelilingnya yang di kelilingi oleh insan-insan yang senantiasa memberi tunjuk ajar yang baik, alhamdulillah  Aafiyah menunjukkan perkembangan yang bagus. Walaupun pelat tetap diikut bacaan Dayah itu. Semoga Aafiyah membesar menjadi anak solehah sebagaimana harapan ibu dan ayah. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aafiyah khalid, IG Dayah Zubit

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..