” Menitik air mata dengar jawapan Matin.. ” – Netizen

Video Perbualan Antara Shuib Sepahtu Dan Anaknya, Ariq Matin Buat Peminat Seb4k. Part Jawapan Rindu Ibu Ke Tak Tu Sayu Sangat !!

Sudah 7 bulan pemergian arw4h Siti Sarah Raissuddin kepada Pencipta-Nya. Semenjak itu, kehidupan harian Shuib dan 4 orang anak-anaknya sering menjadi tumpuan. Masih ramai peminat sehingga ke hari ini masih tidak dapat menahan seb4k melihat wajah anak-anak arw4h Siti Sarah ini.

Meninjau akaun Instagram Shuib Sepahtu, telah dikongsikan satu video yang memaparkan perbualan antara Shuib dan anak ketiganya, Ariq Matin. Dalam video ini, kelihatan Matin sedang asyik menyapu air hujan yang jat0h ke meja dan kerusi di beranda rumah mereka.

Tempat kegemaran mereka sekeluarga duduk bersantai bersama yang banyak men1nggalkan kenangan. Ketika Matin menyapu air di kerusi yang selalu diduduki oleh Sarah, Shuib bertanya kepada Matin ‘ Mana ibu ‘. 

Pandai Matin menjawab ibunya kini berada di syurga. Lebih menyed1hkan apabila Shuib terus bertanya sama ada Matin merindukan ibunya. Pandangan mata Matin sahaja sudah cukup memberikan jawapan untuk soalan daddynya ini.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian oleh Shuib ini telah pun mencatatkan hampir 28 ribu tanda suka daripada peminat sehingga kini. Antara komen-komen peminat :

” Pandai dia jaga hati, kalau aku orang tanya macam ni dah melal4k. Ibu dekat syurga, anak yang soleh Matin. Kalau ibu masih ada mesti ibu bangga.. “

” Part last sayu hati, rindu ibu ? Semoga Matin jadi anak yang soleh untuk ibu dan daddy. Ramai yang sayang Matin dekat sini.. “

” Part last tu hmm, tak tahu kenapa menitik airmata dengar jawapan Matin. Pandangan mata Matin dah pun menjawab betapa rindunya dia pada ibu.. “

” Kuat dan tabahnya wahai hati mu anak , mesti rindu dalam hati tu tak dapat digambarkan dengan kata-kata.. “

” Rindu ibu ? cukup mata dia menjawab segalanya. Matin budak baik, berkaca mata ni tengok Matin. Kuatnya anak soleh ni.. “

” Allahu.. Menitik air mata bila Ib tanya Anak Siapa ? rindu ibu ??? Allahu.. Kuatnya dirimu duhai anak. Rindu tiada penghujung.. “

” Kuatnya Matin, aunty pun seb4k dengar jawapan matin. Ibu mana terbayang anak-anak, aunty yang menang1s.. “

Anak kecil yang masih muda usianya namun sudah mengharungi kehidupan tanpa kasih sayang dan pel0kan seorang yang bergelar ibu. Semoga Matin menjadi anak yang soleh dan sentiasa membanggakan hati daddy.

Silakan SHARE..

Sumber : Shuib Sepahtu, Siti Sarah Raissuddin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..