” Kami sangat professional tak perlu nak put0skan silaturahim.. ” – Fauziah Ahmad Daud

Video Fauziah Ahmad Daud Dan Khir Rahman Bergur4u Senda Ketika Di Set Penggambaran Mendapat Pujian Ramai. Wahhh Profesional Sangat !!

Pastinya ramai mengetahui tentang k0nflik yang melanda antara Khir Rahman dengan Fauziah Ahmad Daud atau lebih dikenali sebagai Kak Ogy. Kak Ogy yang merupakan pemilik produksi Ogy Ventures & Network telah dilapor gag4l melunaskan pembayaran pada pelakon dan tenaga kerja Korupsi Dewan Senandung terbitannya.

Perkara ini bermula pada pertengahan Mac lalu dan ia berlarutan sehingga kini. Khir yang pada ketika itu bertindak sebagai pengarah teater tersebut. Ramai juga pelakon lain yang terlibat turut mempunyai isu yang sama. Namun baru-baru ini, Khir dan Kak Ogy telah digandingkan dalam sebuah telefilem.

Penggambaran telefilem tersebut sebenarnya sudah lama tertangguh ak1bat perintah kawalan pergerakan baru-baru ini. Telefilem ini adalah untuk tayangan sempena Aidiladha berjudul Pencipta Pegang Waktu di bawah arahan Zainorhisyam untuk TV3.

Menerusi akaun Instagram, Fauziah telah memuatnaik video ketika mereka sedang menjalani penggambaran telefilem tersebut. Namun begitu sikap professional mereka harus dipuji. Kak Ogy dan Khir tetap baik dan mesra malah boleh bergurau bersama.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen memuji sikap professional antara mereka. Antara komen-komen netizen :

” Sebab tu saya minat sangat Tuan Khir Rahman.. “

” Kak ogy org yg baik.. anak seni yg hebat.. positif saja yer kak ogy.. “

” True, hidup ada pasang surut, memang betul yg jadi beb4n ada lah social media dan org2 yg sengaja nak memperbesarkan masaalah yg mereka tidak tahu akan sebenarnya.. “

” Inilah sikap orang legend yg perlu dicontohi barisan artis baru zaman sekarang… “

” Salute akak.. Akak memang professional.. Steady kak.. semoga sukses selalu.. ”

” Semua org di dunia ni ada fasa2 hidup tetsendiri tak perlu lah nak pan4s2kan keadaan .. pada kec0h2 tolong bayar pun ada baiknya,, dapat juga pahala meringankan beban sesama islam .. perjalanan hidup org berbeza2.. kalau tak mampu nak tolong lebih baik diam saja lah, jgb tambah dosa yg sudah sedia ada… “

Alhamdulilah. Sikap beginilah harus dipuji kerana tidak menyimpan sebarang amar4h dan dend4m. Kadang-kadang kerana terlalu mensensasikan cerita boleh menjadi punca berlakunya pergad0han besar. Semoga Fauziah Ahmad Daud dan Khir Rahman terus berjaya dalam bidang seni. Thumb up !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Fauziah Ahmad Daud

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..