” Cara jalan dulu m4lu-m4lu, ni dah gaya seorang juara.. ” – Netizen

Tampil Lebih Yakin Dan Tidak Lagi M4lu-M4lu, Video Anak Sulung Shuib Sepahtu, Uwais Alqarni Ketika Menerima Pingat Cur1 Perhatian. Suka Tengok Uwais Dah Banyak Berubah. Pasti Arw4h Ibu Bangga Dengan Uwais !!

Impian arw4h Siti Sarah Raissuddin untuk anak sulungnya, Uwais Alqarni adalah agar Uwais menjadi seorang pemain golf profesional. Sejak dari kecil lagi sudah dided4hkan dengan sukan golf ini, Uwais kini mula mengejar impian ibunya itu.

Tournament demi tournament disertai oleh Uwais dan kebanyakannya Uwais berjaya menempatkan dirinya dalam senarai penerima pingat. Jika sebelum ini Uwais kelihatan sangat pem4lu sehinggakan jalan tertunduk-tunduk badannya ketika di atas podium.

Namun berbeza bagi tournament kali ini dan Uwais membuatkan ramai teruja melihat perubahannya. Menerusi akaun Instagram Shuib Sepahtu dan Siti Sarah Raissuddin, telah dikongsikan moment ketika Uwais diumumkan sebagai pemenang tempat ke 3 Tournament Srixon.

Melompat kegembiraan Uwais apabila namanya diumumkan dan dengan penuh yakin Uwais berjalan menuju ke podium. Cukup berbeza keyakinan Uwais kali ini dan ini membanggakan Shuib dan seluruh ahli keluarga.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, perkongsian oleh Shuib ini telahpun meraih lebih 8000 tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen mereka :

” Tahniah Uwais, proud of you. Kali ni wais lebih yakin. Tak m4lu-m4lu dah. hebat anak muda.. “

” Tahniah, baru la Odey perasan you naik podium tak m4lu-m4lu dah.. ” – Makder

” Berbeza pentas.. arw4h ibu di pentas anugerah seni .. anak di pentas anugerah golfing.. semoga berjaya melakar kejayaan buat ayah dan ibu.. “

” Finally uwais dah dapat confident, proud of you uwais. Confident jalan tak macam selalu m4lu-m4lu. Bakal wakil untuk Malaysia besar nanti ni.. “

” Alhamdulillah tahniah Wais. Semoga terus berjaya selamanya. Semakin confident uwais. Cara jalan dulu m4lu-m4lu, ni dah gaya seorang juara.. “

” Tahniah tak m4lu dah sekarang ni. Pasti ibu bangga di syurga tu tengok Uwais. Semoga makin hebat Uwais.. “

” Yeay Uwais. Naik stage pun dah more confident. Alhamdulillah tahniah Uwais, hasil tak akan mengkh1anati usaha.. “

Ini baru betul gaya bakal seorang juara Uwais, yakin setiap langkah kakinya. Senyuman Uwais juga terpancar kepuasan atas hasil usahanya sepanjang di tournament ini. Semoga banyak lagi kejayaan bakal dikecapi oleh Uwais selepas ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shuib Sepahtu, IG Siti Sarah Raissuddin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..