” B4ttle hent4m krom0… Hahaha.. “

Persembahan B4ttle Sham Visa dan Jatt Ali Buat Peminat Tidak Henti Henti Ketawa. Seri0s Lawak Tapi Terbaik !!

Kemeriahan pentas akhir Gegar Vaganza Musim Ke 6 (GV19) sudahpun berlalu. Banyak aksi menarik yang telahpun dirakamkan sepanjang program ini berlangsung. Salah satu tarikan pada konsert akhir semalam adalah b4ttle gabungan Sham Visa dan Jatt Ali.

Sham Visa atau nama sebenarnya Rohisham bin Hashim dilahirkan pada 14 Februari 1971. Beliau suatu masa dahulu popular sebagai vokalis kumpulan rock, Visa dimana lagu tersohor pada waktu itu Dalam Gerimis. Digelar “Tony Stark Malaysia” kerana raut wajah dan penampilannya di dalam program ini.

Manakala Jatt Ali adalah penyanyi lelaki dari Singapura. Beliau terkenal sebagai vokalis utama kumpulan rock lagend, Black D0g Bone. Menerusi slot kedua pentas akhir, Jatt dan Sham Visa menerima tugasan untuk menyanyikan battle lagu Angguk-angguk Geleng-geleng yang dinyanyikan oleh Ahli Fikir.

Keletah lincah dan bersahaja mereka di atas pentas menarik perhatian umum. Lagu rap anak muda dinyanyikan penyanyi rock veteran sememangnya bukan satu perkara yang mudah. Walaupun lirik banyak yang entah kemana, namun mereka tetap konsisten dalam menyelesaikan tugasan itu.

Menerusi akaun Instagram Astro Gempak, telah dimuatnaik video ketika Sham Visa dan Jatt Ali sedang menyanyikan lagu battle mereka berjudul Angguk Angguk Geleng Geleng yang dipopularkan oleh kumpulan ahli fikir. Yang menarik perhatian netizen adalah gaya kedu a penyanyi rock ini dalam menyampaikan lagu tersebut. Bak kata Jihan ahli fikir sudah bertukar menjadi ahli zikir. Kelakar !

Jom tengok video di bawah:

” #GempakLive : min tengok pun angguk angguk geleng geleng.. “

Rata-rata netizen turut terhibur menyaksikan persembahan Sham dan Jatt ini meningg4lkan komentar. Antara komen-komen netizen :

” Paling havoc.. “

” Berdekahh aku ketawa lawakla.. “

” Enjoy habes.. “

” Ni b4ttle paling menghiburkan , non stop ketawa.. “

” Show paling win malam ni.. “

” Kelakar sungguh.. Tapi dorang memang terr sebab buat jugak walaupun lirik tah kemana… B4ttle round yang menghiburkan.. Terbaaik aa abang jatt & sham visa… “

” B4ttle hent4m krom0… Hahaha.. “

” Serius b4ttle rap yang paling lawak!.. “

” B4ttle paling kelakor sepanjang GV1-6. Besttt.. “

Ternyata kolaborasi Sham dan Jatt ini memang menggeletek hati. Manakan tidak lagu yang dibawakan oleh budak-budak muda dinyanyikan semula oleh penyanyi rock dan faktor usia yang sudah berusia membuatkan aksi mereka kelihatan sangat menghiburkan. Kami di Berita Kopak mengucapkan tahniah kepada pasangan b4ttle ini kerana walaupun susah namun tetap memberikan persembahan yang terbaik.

Jom tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG & Youtube Astro Gempak by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..