” Allahu.. Sayu hati bila tengok Hamzah tidur.. “

” Sebelum ‘pergi’, Abam nak beli kucing sebagai peneman tapi tak kesampaian.. ” – Kehadiran Seekor Kucing Menemani Hamzah Sejak Abam Perg1 Seolah-Olah Menjadi Pengganti Dirinya Buat Hamzah. S4yunya Air Mata, Men1tis Lagi !!

Belum lagi reda dengan berita pemerg1an Abam Bocey mengadap penciptanya, setiap hari ada sahaja yang bercerita tentang kebaikan Abam. Abam yang disahkan men1ngg4l dunia pada pagi 10 Februari 2020 men1ngg4lkan duk4 yang dalam buat seluruh peminat, keluarga dan rakan terdekat.

Abam perg1 meningg4lkan seorang balu bernama Siti Norhidayah dan seorang cahaya mata lelaki bernama Syed Uthman Hamzah. Sejak dari hari pertama pemerg1an Abam, airmata peminat tidak henti menitis kerana sed1hnya dengan keh1langan ini.

Apatah lagi melihat raut wajah isteri dan anaknya itu. Hidayah kelihatan amat tenang dan masih mampu mengukir senyuman untuk tetamu yang datang. Manakala Hamzah pula sangat baik dan tidak meragam seakan memahami abahnya sudah perg1 jauh dan tidak akan kembali lagi.

Menerusi akaun Instagram Syuk Kicuk, telah dikongsikan beberapa keping gambar anak kepada arw4h Abam, Syed Uthman Hamzah yang sedang lena tidur. Apa yang menarik perhatian adalah kelibat seekor kucing yang turut sama menemani Hamzah tidur.

Jom baca kapsyen di bawah :

Rata-rata netizen sebak dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Sedeynyaaa. Allah hantar kucing tu untuk peneman Hamzah.. “

” Allah hantar peneman kepada hamzah… Moga membesar dengan sihat baby hamzah.. “

” Allah hantar kucing pengganti arw4h.. “

” Kucing kiriman Allah.. “

” Ya Allah sampaikan kucing pun Allah hantar untuk temankan hamzah sebagai penganti.. “

” Kucing pun sayang kat arw4h. Allahu.. “

” Allah datangkn kawan buat hamzah sebagai peneman.. SesungguhNYA dia maha mengetahui.. “

Dihadirkan kucing dikala hari perg1nya Abam umpama petunjuk Allah memakbulkan impian akhirnya untuk memiliki kucing. Allahu, apa pun Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Hamzah akan membesar dengan sihat dan sempurna disamping keluarga tersayang. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IGĀ  Syuk Kicuk, IG Zmierherbs, IG Mrs_abambocey by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..