” Alhamdulillah, walaupun air liur tersangk0t hehe.. ” – Netizen

Bacaan Surah Al-Fatihah Daripada Anak Betty Rahmad, Ardy Wira Buat Peminat Kagum. Terang Hati Betullah Wira Ni. Bukan Main Laju Baca Sampai Tak Cukup Air Liur. Clever Boy Lah Wira !!

Berbaki beberapa hari sahaja lagi anak Betty Rahmad, Ardy Wira bakal menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 3 tahun. Tidak banyak ragam dan mudah diuruskan, Wira sering membuatkan Betty bangga dengan sifatnya itu.

Jika sebelum ini, Betty ada berkongsikan gelagat Wira yang sudah pandai mengenal huruf dan apa yang lebih menarik, Wira berjaya menghabiskan bacaan Iqra buku 1. Ibu mana yang tidak gembira melihat perkembangan positif seperti ini.

Meninjau entry terbaru Betty Rahmad, telah dikongsikan satu video Wira yang memaparkan Wira membaca surah Al-Fatihah. Cukup fasih dan jelas sebutannya, Wira sudah berjaya menghafal semua ayat dalam surat tersebut.

Punyalah Wira hendak cepat menghabiskan bacaannya sampai tidak cukup air liur dibuatnya. Ini seperti hendak membuat bacaan dalam senafas sahaja yer Wira. Seronok tengok cara Wira pegang 1eher sambil telan air liur tu, cute sangat bakal imam ni.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian video Wira ini telah mendapat perhatian dan pujian daripada peminat. Antara komen-komen peminat :

” Pandainya sayang bonda. Semoga menjadi anak yang soleh sayang. Alhamdulillah, walaupun air liur tersangkut hehe.. “

” Dengan acik sekali telan air liur ni Wira haha. Alhamdulillah bud4k bijak, so cute dan pandai sangat Wira ni.. “

” Alahai bijaknya, semoga sentiasa terang hatimu wira sayang. Comel Wira, tersangk0t air liur dia nak perabis bacaan.. “

” Haha comel betul lah dia telan air liur ambil nafas tu. Alhamdulillah, so clever boy Wira ni. Salute lah pada bud4k kecik ni.. “

” Pandainya, proud of you Wira. Dari wira kecik acik suka tengok wira. suka senyum, sekarang pandai baca alfatihah.. “

” Syabas Wira, cerdik sangat Wira ni. Terangnya hati Wira, alhamdulillah. Pandai kecik-kecik dah mula menghafal. Bakal hafiz ni insha Allah.. “

” Terangnya hati Wira, masya Allah. Terharu auntie tengok dia baca. Dah gaya nak buat bacaan 1 nafas ye Wira. laju betul bacaannya.. “

Alhamdulillah rezeki Wira dikurniakan Allah akal yang bijak dan terang hatinya dalam belajar. Semoga Wira bakal jadi seseorang yang membanggakan kedua ibu bapa dan berguna kepada bangsa dan negara.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..