” Ya Allah, tak kan sampai macam tu sekali korang benc1 sampai buat dia macam tu.. “

PU Abu Kongsi Gambar Kesan Cal4r Bal4r Di Tangannya Buat Ramai Terkej0t. Siap Ada Yang Cakap Padan Muka, Alahai Kesiannya !!

Ramai yang mengetahui kisah yang terjadi antara Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan atau lebih dikenali dengan panggilan PU Abu dengan bekas isterinya, Ain ‘Afini Latif. Kisah ini pernah menjadi kec0h dan viral di media sosial beberapa bulan yang lalu.

Rata-rata ramai yang bersimpati dengan apa yang berlaku pada Ain yang pada ketika itu sedang hamil anak sulung mereka. Pada bulan Jun yang lalu, Ain telah selamat melahirkan anak sulungnya, seorang bayi lelaki yang diberi nama Muhammad Adam Aysar.

PU Abu kemudiannya mengesahkan telah selamat bernikah dengan Hana Azraa atau pemilik nama sebenar Nurhannah Azra Mohd Zakir yang dikatakan menjadi punca pencera1annya dengan Ain. Apa-apa pun jodoh itu rahsia Allah dan kehidupan harus diteruskan walau apa yang berlaku.

Menerusi akaun Instagram, PU Abu mengej0tkan ramai apabila berkongsi gambarnya yang penuh cal4r bal4r di kedua bel4h tangannya. Menurut PU Abu dia kini diuji lagi dan memaklumkan 4 – 5 orang yang cuba melakukan sesuatu yang bur0k kepadanya. Namun begitu, PU Abu tidak menjelaskannya secara detail.

Rata-rata netizen beranggapan PU Abu telah dipuk0l atau dibelas4h oleh beberapa orang yang tidak berpuas hati dengannya. Baca perkongsian beliau di bawah :

” Alhamdulillah aku diuji lagi. Aku bersyukur kerana tidak ada apa2 yg berlaku hanya sekadar cal4r bal4r cili bili culu bulu di tangan.. “

” 4 – 5 orang bilangan yang tak cukup untuk menumb4ngkan aku sebab aku yakin Allah sentiasa ada dengan aku. Allah adalah sebaik2 pelindung.. “

” Ujian didik jiwa kita untuk lebih kuat dari siapa kita hari ini, kuncinya hanya satu iaitu SABAR.. “

Rata-rata netizen bersimpati atas apa yang berlaku pada PU Abu walaupun ada yang memberi komen yang negatif seperti padan muka. Antara komen-komen netizen :

” Brtabah je lah,, kuatkn smngt.. stiap org ade dugaan yg trsendiri.. harap ust abu kuat dn kekal yakin hadapi ujian yg mndtg.. “

” Kesian nya abu… Bersabar lah.. Buatlah yg terbaik utk diri kamu.. “

” Ada org puk0l en Abu ke ? Allah ada bersama kita.. Aamiin YRA.. “

” Ya Allah.. tak kn smpi mcm tu skli beb korang benc1 smpi buat dy mcm tu.. ingat dy cari rezeki juga untuk fmly dy .. aku bukn back up dy.. tapi fkir balik.. kite pun tak smpurna.. “

” Klau bab ni aku kesian kt kau bu , tp dh trlmbt klau nk patah balik . Aku doakan org yg buat kt kau dpt blsn dan aku doakan kau brubah jd yg lebih baik mu . In sha ALLAH.. “

” Ya Allah, tak baik la korang ni. kita manusia ja kenape nak menghuk0m org lain suka hati kita ja.. “

” Actually tak back up dy pun.. tpi bila fkir dy ada ank n fmly nk tanggung.. Kesian nye lahai org benc1 smpi mcm tu skli.. kite pun tak smpurna n tak tau Nasib kite akn dtg mcm mna.. “

” At first mmg sy mrh dgn @puabu.official dgn apa yg dia buat… Now a bit sympathy dgn apa yg jadi dkt dia… Bersabar n sentiasa kuat okay.. “

Buat masa ini kita tidak dapat kepastian sepenuhnya daripada tuan punya badan. Apa-apa pun kami di Berita Kopak mendoakan semoga PU Abu sabar dan tabah dengan apa-apa pun ujian yang berlaku. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Allah tidak pandang pada permulaan, tetapi Allah pandang pada pengakhiran seseorang. Wallahulam.

Silakan SHARE..

Sumber : IG PU Abu by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan