” Ya Allah. Comel betul sebutan tu… “

Video Anak Jovian Mandagie, Jeanelle Nika Mandagie Belajar Membaca Bahasa Melayu Mencur1 Perhatian Netizen Kerana Sebutannya Yang ‘Slang’ Habis !!

Jeanelle Nika Mandagie merupakan anak kepada pasangan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri. Jovian berasal daripada Indonesia merupakan pereka fesyen terkenal di Malaysia. Jovian dibesarkan di Kuala Lumpur dan berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Fesyen dan Peruncitan daripada Universiti Lim Kok Wing.

Nina Ismail Sabri pula merupakan anak kepada Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan juga kakak kepada penyanyi Dafi. Jovian dan Nina berkahwin pada tahun 2013. Mereka mula berkenalan sejak sama-sama menjalinkan hubungan perniagaan pada tahun 2011.

Jeanelle Nika Mandagie merupakan satu-satunya anak kesayangan mereka. Jeanelle dilahirkan pada 1 November 2017. Jovian dan Nina turut membuat akaun media sosial untuk puteri kesayangannya sejak lahir lagi dan mempunyai jumlah pengikut yang begitu ramai.

Menerusi akaun Instagram Nina, beliau memuatnaik video anaknya, Jeanelle belajar membaca Bahasa Melayu. Menurutnya, di tadika anaknya setiap hari Jumaat merupakan hari bahasa melayu. Maka pada hari tersebut anak-anak tadika akan belajar sebutan bahasa melayu.

Namun apa yang menarik perhatian netizen ialah sebutan Bahasa Melayu Jeanelle. Oleh kerana sudah biasa berbahasa Inggeris, apabila bercakap dalam Bahasa Melayu sebutannya menjadi sangat comel.

Tonton video di bawah :

” I always look forward to seeing the kids videos on Fridays because every Friday is Bahasa Malaysia day in @peteranakindergarten , all our kids mainly converse in english so bila cakap Bahasa Malaysia they sound extra cute.. “

” Happy to hear feedback from parents that they all can speak bahasa very well now, same goes to @princessmandagie jangan lupa Bahasa ibunda kita ya anak “

Rata-rata netizen terhibur menonton video yang dikongsikan oleh Nina. Antara komen-komen mereka :

” Thats soo true.. even my daughter (Gauri) dah start her conversation mostly in malay.. “

” Huduf P’ ‘ppeeeesssuunnkk’  so cute la youuuuuu.. “

” Like teacherrrrr… when can i have this peesshunk in my mouth? How about nowww? Comel sangat rasa nak tolak.. “

” Piii… shanggg… @princessmandagie Comelll smpi xbole move on.. “

” Makin besar makin cute lah… her face macam pan asian look sikit rite. hehe.. “

” Hahahaha so cuteeeeeeeee laaa Jeanelle!! “

” Ya Allah… comel betul sebutan tu… “

” So cuteeeee!!! “

Alahai, comelnya Jeanelle sebut ‘pisang’. Walaupun Jeanelle fasih berbahasaInggeris tapi jangan dilupakan Bahasa Melayu. Seperti kata Nina, sebagai rakyat Malaysia, kita jangan lupa bahasa ibunda. Kita perlu memartabatkan bahasa kita.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nina Ismail Sabri by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..