Wow.. Inilah pemenang Kereta pada majlis Dato’ Aliff Syukri malam tadi.

Kini Semuanya Sudah Terjawab. Wahh.. Bertuahnya !!!

Siapa lagi yang tidak kenal, sebuah nama besar di negara ini iaitu Dato Aliff Syukri bin Kamarzaman, salah seorang anak kepada pengasas produk kosmetik, Rozita Binti Ibrahim. Dato’ Aliff Syukri mula terlibat dalam dunia perniagaan sejak berumur tujuh tahun lagi.

Penglibatan Dato’ Aliff Syukri dalam dunia perniagaan adalah berniaga secara kecil-kecilan, akhirnya berjaya membina perniagaan yang dikenali ramai. Berasal yang dari keluarga sederhana membuatkan beliau menghargai setiap sen yang diperolehi.

Walaupun sudah berjaya dan memiliki kekayaan, Dato’ Aliff Syukri tidak terus mendongak ke langit, malah Dato’ Aliff seringkali melihat kepada golongan yang sus4h dan memerlukan bantuan. Isterinya Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid pula adalah tul4ng belakang kepada perniagaannya.

Malam semalam Dato’ Aliff Syukri dan isterinya Datin Shahida telah mengadakan majlis Golden Night AS Legacy Gala Dinner, bertempat di Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur.

Lebih 1000 orang tetamu  yang hadir dari Brunei, Indonesia dan Singapura. Majlis tersebut bertemakan Gold and Black. Apa yang dinantikan pada malam semalam adalah hadiah cabutan bagi bakal pemenang berupa hadiah sebuah motor, iphone, Cabutan Umrah Pakej 5 Bintang khas untuk mereka yg menjayakan AS Legacy Malaysia.

Namun begitu, sebuah kereta mewah berjenama Mustang, Flat Number DAS 894 telah menjadi milik seseorang pada malam tadi. Hadiah kereta ini dimenangi oleh  seorang pemuda bernama Syafik, di mana telah mengumpul jumlah jualan yang tertinggi .

Sumber inpirasi anak muda yang lain !!! Kejayaan bukan datang berg0lek..

Inilah pemuda yang membawa balik kereta mewah tersebut .

” Siapa tau siapa yg bawa balik kete ni semalam?? cer tag nama budak tu. Golden Night AS Legacy Gala Dinner “

Rata-rata mengucapkan tahniah kepada pemenang kereta tersebut. Ini komen-komen mereka :

” Tahniah shafek ..smoga terus sukses.. “

” Ucapan Tahniah dari kami warga Jb “

” Tahniahhh my bro shafik “

” Tahniah bosku.. Terbaekkk “

” Wahhh bestnya. Tahniah “

” Tahniah brother “

” Wowwwww tahniah “

Hebatkan ?? Sesiapa sahaja boleh berjaya. Asalkan ada keazaman yang tinggi untuk berjaya.

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Dato’ Aliff dapat melahirkan banyak lagi usahawan-usahawan muda yang berjaya seperti Dato’ di Malaysia. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Dato’ Aliff Syukri by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..