” Weii ter0knya laaaaa.. Macam Dato’ Alif punya jer1t dengan Dodi. Hilang mach0 tak0t lipas.. “

Kelakar Betul Teng0k Gelagat Nabil Ahmad Menjer1t Tak0t Lipas, Siap Bawa Penyemb0r Serangga Lagi Oii !!

Siapa yang tidak mengenali Nabil Ahmad seorang pelawak, pengacara, pelakon dan juga penyampai radio ERA. Nabil yang memulakan kerjaya seninya sebagai seorang pelawak selepas menyertai pertandingan Raja Lawak Musim kedua dimana beliau telah menjadi juara pada ketika itu.

Selain menjadi penyampai radio ERA, Nabil juga menjadi pengacara untuk rancangan Melet0p bersama pasangan pengacara wanita iaitu Neelofa dan rancangan Gegar Vaganza bersama teman baiknya Jihan Muse. Selain itu Nabil juga telah menubuhkan syarikat produksinya sendiri iaitu Nabil Production.

Filem pertama lakonan Nabil adalah Sifu dan T0ngga pada tahun 2009 bersama pelawak terkenal Saiful Apek dan Fauziah Gous diikuti filem Jin Notti, Pis4u Cuk0r dan Lu Pikirlah Sendiri De Movie. Antara telefilem lakonan Nabil adalah Sonata Labu Labi, Kuih G0yang Seha dan banyak lagi.

Terbaru menerusi laman Instagram Sharifah Syahirah atau Shiera Ijoy beliau telah memuat naik gelagat Nabil yang sedang ketak0tan melihat lipas yang dipegang oleh suami Shiera iaitu Ijoy.

Nabil kelihatan menjer1t-jer1t sambil memegang penyemb0r serangga. Mari kita saksikan gelagat Nabil yang melucukan ini :

” Weii ter0knya laaaaa,.. Macam dato alif punya jer1t dengan dodi.. Apalaaaaa cik nabitt rupanya tak0t lipassss.. Nanti spray tu buat ko jadi duta “

” Lipas kalau yg jenis terbang tu saya tak0t “

” Hahaha..h1lang macho tak0t lipas “

” Hahahh knt0i @nabilzira tak0t lipas “

Rata-rata peminat memberi komen menarik selepas melihat gelagat Nabil ini antaranya ialah :

” Major1ty lelaki mg tkt lipas “

” Tsedak alep kang haha “

” Macam adik aku…macho jer harap nampak lipas jer1t2 “

” Hahahaha sado2 tp tak0t lipas “

” Cehhh nabil penak0t lipas “

” Nape lelaki2 gagah ni tak0t kt lipas ni “

” Hahaha.. hilang macho tak0t lipas “

” Lipas kalau yg jenis terbang tu saya tak0t “

” Hahahh kntoi @nabilzira tak0t lipas “

” Hahaha ingt aku je gelii lipass.. eee xleh la klo nmpak lipas aku terbang dlu “

” Lipas kalau yg jenis terbang tu saya tak0t “

Alahai kesiannya tengok Nabil yang betul-betul ketak0tan tu. Muka memang nampak cu4k habis. Apa-apapun kami dari Berita Kopak sentiasa mendoakan Nabil sentiasa berjaya dalam kehidupan dan sentiasa menghibur peminat-peminat dengan lawak-lawak dari Nabil.

Terima kasih kepada anda yang sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shiera Ijoy & Nabil Ahmad by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..