Wanita Ini Niat Baik Bantu M4ngsa Kemal4ngan Tetapi Kemudian Dia Pula Ditud0h L4nggar M4ngsa. Baca Luahannya..

Manusia ni suka membuat andaian sendiri, dalam tak sedar telah menj4tuhkan maru4h orang lain. Seperti yang berlaku baru-baru ini. Seorang wanita telah menulis di status Facebooknya menjelaskan segelintir manusia yang suka menok0k tambah cerita dari fakta menjadi auta.

Difahamkan seperti yang ditulis di status Facebooknya, wanita tersebut dalam perjalanan ke tempat kerja ternampak sepasang suami isteri yang terj4tuh dari motor. Lalu kemudian dia kembali semula ke tempat kej4dian atas niat untuk membantu.

Namun perasaan leganya kerana dapat membantu bertukar menjadi kecew4 apabila dia yang ditud0h mel4nggar mangs4. Untuk cerita lebih lanjut, mari kita baca perkongsian oleh wanita itu dibawah ini.

Assalammualaikum… Hai…

Dah lame sangat2 sy xpost ape2 die wall saya melainkan sy shared something. Kebetulan hari nie telah berlaku 1 kejadi4n yg x disangka terjadi depan mata.

Alhamdulillah Allah SWT bukakan hati untuk menolong atas dasar niat yg ikhlas. Tapi rupenyer berlaku sebaliknyer… niat baik bertukar mnjadi kecew4 & sed1h…

Kerana SIKAP manusia yg suke menok0k tambah cerita dari yang fakta menjadi auta. Ceritanya….

Dalam perjalanan nak pergi kerja.. lebih kurang pkul 7.45 am… ternampak sepasang suami isteri terj4tuh dri motor.. lalu pusing semula dengan niat ingin membantu…

Suami hanya ceder4 geseran di bahagian siku dan lutut kanan tetapi isteri terbaring x sed4rkn diri lebih kurang seminit..

Setelah beberapa kali memanggil.. isteri sedar… kepala ade berlaku pend4rahan sedikit akibat luk4 di kulit kepala lebih kurang 1 inchi…

Maka suaminya, saya & 2 orang lagi org sekeliling berusaha angkat isteri masuk ke dalam kereta sy untuk dibawa ke klinik…

Sepanjang perjalanan sy pastikan isteri dalam keadaan sedar n suami ditenangkan. Smpai di klinik per4watan dilakukan dengan bantuan rakan2 sejawat..

Isteri di refer ke h0spital untk rawat4n selanjutnyer untuk langkah jagaan keselam4tan akib4t tidak sed4rkn diri kurang 1 minit…

Sy lega kerana dapat membantu tetapi bertukar jdi kcewa disebabkan sy yang di TUD0H MELANGG4R MANGS4.

Di sini sy ingin tek4nkan bahawa.. kedua m4ngsa J4TUH SENDIRI AKIB4T BAWA HAD KELAJUAN MOTOR MELEBIHI DARI HAD SEPATUTNYA DAN BREK MOTOR TIDAK BERFUNGSI DENGAN BAIK….

Kenyataan nie suami m4ngsa yg beritahu sendiri kepada rakan2 serta orang yg membantu di sekeliling… Sya mohon NAMA sy dibersihkn dri TUD0HAN “ MELANGG4R MANGS4… ”

Sy juga mohon maaf jika sy ade melakukan kekas4ran sepanjang bantuan yg saya berikan. #beringatsampaim4ti #misikampung #niatikhlasdisalaherti

Korang dah baca sampai habis kan. Ok kesimpulannya jang4nlah kita cepat membuat tud0han tanpa tau hujung pangkal cerita sebenar. Apa-apa pun Terbaik kak. Biar apa org kata, yang penting ikhlas membantu kerana Allah.

Silakan SHARE. Semoga Bermanfaat…

Sumber : Facebook Nur Isra / Dikemaskini oleh Berita Kopak & Content Media