Walaupun suaminya tawar hati dan menyes4l berkahwin dengannya, wanita ini nekad untuk menjadi isteri yang baik dan mencari keredhaan di akhir4t

Ikatan perkahwinan adalah sesuatu yang suci dan diingini oleh setiap individu. Perkahwinan merupakan sebuah jalan yang panjang yang perlu ditempuhi bersama pasangan dan bagi pasangan yang belum berkahwin, memilih pasangan yang sesuai dan mempunyai ciri ciri yang baik adalah penting.

Ianya bagi memastikan kehidupan selepas kahwin itu bahagia dan tiada masalah yang besar sehingga membebankan pasangan dan seterusnya menjerumus kepada keruntuhan rumah tangga. Tetapi kadang-kadang tidak dapat dielakkan dalam perkahwinan ada sesuatu yang selalunya datang tanpa disangka.

Begitu juga dengan kisah wanita ini yang meluahkan perasaannya selepas melalui alam rumahtangga yang begitu mencabar perasaanya. Tetapi dia tetap nek4d untuk menjadi isteri yang baik dan mencari keredhaan sebagai isteri di akhir4t.

Assalamualaikum semua.

2018 banyak kenangan duk4 yang saya lalui dalam rumahtangga saya. Sehinggalah 31/12/18 saya terbaca mesej suami dgn kawan yang dia dah tak ada hati dan tingg4l rasa kesian saja pada saya. Dia juga cakap menyes4l kawin dengan saya. Saya nampak yang kawannya nasihatkan dia dan dia cakap maknya juga suruh cari perempuan lain.


Gambar sekadar Hiasan

Sebelum ni bila bergad0h dia ada cakap benda yang sama pada saya tapi bila dah ok dia pujuk saya dan cakap itu masa mar4h saja dan tak maksudkan apa-apa.

Tapi malam tu bila dia cakap pada kawannya macam tu hati saya betul2 rasa redha jika satu hari nanti dia tingg4lkan saya. Saya nak ci0m bau syurga sebab tu saya tak nak minta dia cer4ikan saya. Puncanya petang 31/12 tu dia nak keluar tapi tak tahu hala tuju. Saya baca mesej dia,macam2 orang dia ajak keluar.


Gambar sekadar Hiasan

Termasuklah perempuan India tempat kerja dia. Saya tak mar4h dia keluar tapi dia tak pernah nak bagitau saya. Mandi tiba2 siap.Bila saya tanya dia mar4h..Dia cakap saya kongk4ng dia.Dia macam lembu cuc0k hidung sedangkan saya nak tahu je dia nak pergi mana.

Dia tak suka bawa saya ke mana2. Mungkin dia suka cara hidup bujang. Dia hanya akan keluar dengan kawan2 atau adik beradik dgn keluarga dia saja. Saya dia hanya bawa keluar makan itupun boleh kira berapa kali.


Gambar sekadar Hiasan

Tapi lepas apa yang saya baca,saya rasa tak apalah. Mungkin ada hikmah.Saya tak bahagia di dunia. Saya harap saya bahagia dekat sana nanti.

Buat Suami.. Maafkan saya jika saya banyak susahkan awak,buat awak jadi tertekan. Saya doakan awak dapat perempuan yang baik. Sekarang ni dia minta saya tidur di bilik asing saya ikut apa kata awak.

Tapi saya tetap jalankan tanggungjawab saya uruskan makan pakai awak. Setiap masa saya berdoa semoga satu hari nanti awak berubah. Terima kasih semua. Saya hanya meluah rasa.


Gambar sekadar Hiasan

Begitulah luahannya yang begitu menyeedihkan kita membacanya. Semoga suaminya akan berubah hati dan menjadi suami yang penyayang dan diharapkan semoga wanita ini terus tabah menghadapi ujian ini. semoga cita-citanya untuk mencari keredhaan di akhir4t akan tercapai jika dia tidak mencapai kebahagiaan di dunia ini.

Terima Kasih Kerana Membaca.  Silakan Share Dan Semoga Bermanfaat.

Disediakan Dan Disusun oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : KRT