Walaupun Baru Berusia 5 Tahun, Tetapi Aksinya Bermain Bola Seperti Bintang Bolasepak Ternama Begitu Mengagumkan Ramai Orang!

Siapa yang tidak mengenali Lionel Messi, bintang yang cukup mendapat tempat di hati peminat bolesepak dari kanak-kanak sehinggalah orang dewasa. Aksinya yang cukup lincah dan laju di atas padang membuatkan ramai kanak-kanak menjadikan beliau sebagai idola.

Ramai kanak-kanak yang dilihat bermain bola dan gaya sepertinya. Mereka akan cuba mengawal bola, menggelecek, menend4ng, seperti bintang pujaan mereka itu. Tetapi ada juga kanak-kanak yang dari lahir sudah dianugerahkan bakat bermain bola yang hebat seperti pemain-pemain bintang dunia.

Kanak-kanak ini akan kelihatan berbeza dengan kanak-kanak lain kerana aksi mereka yang begitu lincah dan mengagumkan. Dia pasti akan menjadi perhatian di atas padang apabila bola  telah berada bersamanya. Begitu juga dengan aksi kanak-kanak di dalam video yang dimuatnaik oleh Facebook Slash Football ini.

Walaupun baru berusia  5 tahun tetapi bakat bolasepak yang telah dianugerahkan kepadanya membuatkan aksinya begitu mengagumkan dan menjadi perhatian ramai orang. Ini kerana kanak-kanak itu sangat kelihatan sangat berbeza dengan kanak-kanak lain di atas padang itu kerana aksi yang ditunjukkannya.

Gayanya membawa bola seperti bintang profesional

Sampai terjat0h kawannya itu kerana terped4ya dengan aksinya yang bersahaja

Lihat berapa orang cuba mengep0ngnya tetapi dia berjaya melepas mereka dengan bakatnya. Apabila dilihat dari gaya dia beraksi memang akan kelihatan seperti Messi ketika muda dan mengagumkan ramai orang di seluruh dunia ketika itu

Lihatlah cara meraikan jaringan yang telah dilakukannya. Aksinya itu telah memikat rami orang yang menonton video tersebut

Tonton VIDEO Tersebut di bawah Ini

5 YEAR OLD IS AN ABSOLUTE BALLER 😎

He's just 5 years old and an absolute baller!!! 😱🔥via Arat.gym

Posted by Slash Football on Wednesday, April 17, 2019

Aksi kanak-kanak itu telah mengagumkan ramai orang apabila video tersebut telah mendapat lebih 10k perkongsian dan rata-rata sangat kagum dengan bakat yang ada pada dirinya.

Pasti bakatnya itu telah mendapat perhatian dari kelab-kelab ternama dunia yang pasti akan terus memant4u perkembangan dirinya. Semoga satu hari nanti dia akan menjadi bintang bolasepak yang berjaya dan membanggakan ibubapanya.

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun Oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : FB Slash Football / Art. Gym

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..