” Wahh, dah lah muka macam Harry Potter, pandai cakap melayu tak ni.. “

Wawa Zainal Cerita Anaknya Attar Lambat Bercakap. Tapi Kali Ini Attar Buat Netizen Terpeg0n. Wow, His English Is British Okay !!

Wawa Zainal merupakan seorang model dan pelakon yang berasal dari Lahad Datu, Sabah. Beliau merupakan anak kelapan daripada sebelas orang adik-beradik. Beliau telah berkahwin dengan pelakon Suhairil Sunari ataupun lebih dikenali sebagai Aeril Zafrel.

Wawa Zainal menyerlahkan bakatnya dalam dunia peragaan sejak berusia 12 tahun. Beliau telah pertama kali berlakon dalam drama bersiri Ana Lulu Selain itu, beliau juga merupakan artis naungan syarikat Metrowealth (MIG) bersama-sama pelakon terkenal seperti Shaheizy Sam, Lisa Surihani, Intan Ladyana, Kamal Adli dan ramai lagi.

Kini Wawa Zainal sudah bergelar jutawan kosmetik. Beliau baru sahaja melancarkan Unicorn Kit Wawa Cosmetic. Wawa juga berbangga kerana mampu berkongsi rezeki dengan semua orang termasuk ejen di bawah naungan syarikatnya.

Pasti ramai yang mengikuti perkembangan pasangan pelakon Wawa Zainal dan Aeril Zafril di laman Instagram. Terbaru, menerusi laman Instagram miliknya, Wawa Zainal telah memuat naik posting yang terkini. Posting tersebut mengandungi video anak sulungnya Ahmad Fakhruddin Attar yang kini sudah pun berusia 6 tahun.

Menurut Wawa Zainal, ramai yang bertanyakan tentang perkembangan anaknya Attar. Oleh itu beliau berkongsikan perkembangan anaknya itu di laman Instagram. Katanya, baru-baru ini Attar telah menduduki peperiksaan untuk memasuki darjah 1 pada tahun hadapan. Rupa-rupanya untuk memasuki sekolah tersebut perlu melalui ujian dulu.

Apa yang menggembirakan dan mengej0tkan dirinya apabila Attar memperolehi markah yang agak tinggi dalam ujian tersebut. Beliau merasa sanagt bersyukur kerana walaupun Attar lambat bercakap tetapi anaknya itu begitu mudah memahami dengan cepat apa yang diajarkan kepadanya.

Di dalam video tersebut. anaknya Attar sedang melukis dan menceritakan tentang tsunam1, volacan0 dan tornad0. Kepetahannya bercakap dalam bahasa Inggeris memukau netizen yang melihat video tersebut. Ramai yang terkej0t dengan perkembangan terbaru Attar yang sebelum ini lambat bercakap.

Ini adalah sedutan daripada video tersebut :

Wawa : ” What is that.. “

Attar : ” The tsunam1 is coming to the building.. “

Wawa : ” What happened to the people ? “

Attar : ” People sc4red to the tsunam1.. “

Wawa : ” Are sc4re to the tsunam1.. “

Attar : ” Yeahhh, yeahhh.. “

Ini adalah posting yang dimuat naik oleh Wawa Zainal di laman Instagramnya :

” Ramai yg tanya perkembangan attar mcm mana. Alhamdulillah ada perub4han.. tahun depan da masuk darjah 1 r1sau nya haritu kitorang daftar dia darjah 1.. then rupanya sekolah tu kena exam dlu.. so antara lepas ke tak la masok sekolah tu.. “

” I & aeril telan ayaq liur jugak la sbb dan dan teacher bagi exam paper pada attar. jengok soalan dia boleh tahan susah la utk budak 6tahun dlm hati susah nya soalan ni utk attar.. “

” Mesti g4gal xsmpi 30 minit attar keluar dari bilik exam tu and teacher bagitahu Attar lulus and dpt markah 35 out of 40.. kira high score jugak.. Alhamdulillah.. lega nya.. “

” Walaupun attar tak lancar sgt becakap tapi dia sejenis cepat tangkap kalau kita ajar.. tapi tu la attar ni sejenis yg kejap2 je belajar lepas tu bosan tapi xpela kita slow2 kayuh ye attar. mama tahu attar budak yg bijak.. ”

View this post on Instagram

ramai yg tanya perkembangan attar mcm mana. alhamdulillah ada perubahan.. tahun depan da masuk darjah 1😭😭 risau nya haritu kitorang daftar dia darjah 1.. then rupanya sekolah tu kena exam dlu .. so antara lepas ke tak la masok sekolah tu..i & aeril telan ayaq liur jugak la sbb dan dan teacher bagi exam paper pada attar. jenguk soalan dia boleh tahan susah la utk budak 6tahun🙈dlm hati susah nya soalan ni utk attar. mesti gagal🤒 xsmpi 30minit attar keluar dari bilik exam tu and teacher bagitahu attar lulus and dpt markah 35 out of 40.. kira high score jugak.. alhamdulillah .. lega nya . walaupun attar tak lancar sgt becakap tapi dia sejenis cepat tangkap kalau kita ajar.. tapi tu la attar ni sejenis yg kejap2 je belajar lepastu bosan😅 tapi xpela kita slow2 kayuh ye attar. mama tahu attar budak yg bijak❤️❤️

A post shared by Wawa Zainal ™️ (@w4w4_zainal) on

Rata-rata netizen memuji kepetahan Attar bercerita dalam Bahasa Inggeris. Ini antara komen mereka :

” Dahla muka sebijik harry potter, pandai speaking lagi.. “

” His English is so British.. “

” Pandai nyaaa suka dgr dia ckp ore putihhh.. “

” Makan apa time mengandungkan attar? Comel jugak accent dia.. “

” MasyaAllah.. Bijaknya Attar bercerita ttg tentera² Allah yg ditak0ti manusia… (mother nature) syukur anugerah terindah.. “

” Wow.. attar teror speaking lah.. kecik2 dlu umo attar ni satu english tak kuar.. good boy attar.. bijak2.. “

” Terror speaking Woww.. “

” Attar dah macam harry potter dah dia tahu cakap melayu tak.. “

” Tgk ulang2 video attar so proud of you attar! Semoga attar sekeluarga dimurahkan rezeki melimpah ruah amiin amiin.. “

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Wawa Zainal by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..