” WAHAI Suami, Terimalah kekur4ngan yang ada pada isterimu. Kerana itulah kesempurnaan seorang isteri yang sesungguhnya. “

Setiap lelaki pasti inginkan wanita yang sempurna menjadi isteri mereka. Tetapi bagaimana tahap kesempurnaannya dan bagaimanakah menilai kesempurnaan seorang isteri. Ketahuilah wahai lelaki, bahawa tiada wanita yang sempurna d dalam dunia ini begitu juga dengan lelaki.

Setiap wanita pasti ada kekurangannya. Jika kamu mahu menerima seorang wanita menjadi isteri pastilah dia akan sentiasa cuba memenuhi segala keperluanmu. Pasti setiap wanita cuba menjadi seorang yang sesempurna mungkin walaupun di mata suaminya banyak kekurangan.

Kepada suami bacalah catatan di bawah ini supaya kamu mengerti bahawa sebenarnya tiada wanita yang sempurna di dunia ini.

Seandainya Kau Memilih Wanita Yang Bekerja , dan mahu isteri kamu kerja , kamu perlu menerima dia mungkin tak mampu bersihkan rumah sebersih bersihnya. Seandainya Kau Mahu Isterimu tidak bekerja , mahu dia duduk dan jaga rumahtanggamu , maka kamu harus menerima dia mungkin tak mampu nak hasilkan wang.


Gambar Sekadar Hiasan

Seandainya Kau Memilih Wanita yang Turuti apa sahaja mahumu , dengar sahaja tanpa bant4han. Kau juga harus terima yang dia mungkin tak pandai nak berdikari dan tak mampu nak hidup sendiri.. Seandainya Kau Memilih Wanita yang BERANI & CEKAL , kau harus terima dia , apabila dia ada jawapan , berani menegakkan hak dan punya pemikiran sendiri..

Seandainya Kamu memilih Wanita Yang Cantik , sempurna cantiknya , maka kau harus bersedia untuk keluarkan wang untuk sentiasa mencantikkannya . Seandainya Kau memilih wanita yang HEBAT !! Kau harus terima dan tahu, dia tidak akan mudah menyer4h kal4h & dia memang akan ker4s dengan apa pendapatnya ..

SEDAR LAH KAMU , wahai lelaki !! TIDAK ADA WANITA YANG SEMPURNA , yg ada hanya dalam MIMPI mu sahaja !!

SEDAR LAH KAMU , wahai lelaki !!

JANGAN kamu mengel0h , jika isteri kamu tak pandai MENCARI wang & Pandai h4biskan duitmu.


Gambar Sekadar Hiasan

Lelaki zaman sekarang itu, semuanya berharap wanita lemah lembut, perhatian dan cantik, punya badan bagus, berdikari dan pandai mencari duit sendiri , selain itu juga menjaga rumah tangga, hormat pada orang tua, baik hati pada anggota keluargamu.

TAPI cuba awak bertanya pada diri awak ..!! apa yang awak ada ? apa yang awak sanggup buat ? awak HANDSOME ? terlalu SAD0 ! atau awak ada DUIT yang TERLALU banyak ?

ATAU awak pun seorang yang pernuh kekurangan ..yang mahukan perhatian , kasih sayang dari seorang isteri ? KALAU awak tidak sempurna , jangan pernah TUNT0T kesempurnaan dari isteri awak ..!!

BELAJARLAH BERSYUKUR !!


Gambar Sekadar Hiasan

Isteri itu baik bur0knya tergant0ng suami!

CANTIK, bila si suami memberikan hak berhias

AKHLAK BAIK, bila si suami mengajarkan budi pekerti

PANDAI, bila si suami mengajarkan ilmu yg baik

SOLEHA, bila si suami membimbing ke arah ilmu agama yg baik

Jadi, setiap anak-anak pasti akan dibentuk oleh ibubapa dan ketahulailah wahai suami, bahawa setiap isteri itu andalah yang akn membentuknya. Kesempurnaan itu akan hadir jika kamu bersedia untuk menrerima semua kekurangan isterimu. Kerana itulah kesempurnaan isteri yang sesungguhnya.

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan Share Dan Semoga Bermanfaat

Disediakan dan disusun Oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : FB RumahtanggaBahagiaSelamanya