” Video posting yang akan dikec4m. Ok siapa nak undi I jadi MENTERI PENDIDIKAN ? “

Video Michael Ang Bercakap Mengenai Pendidikan Di Malaysia Namun Cadangan Yang Diberikannya Disokong Kuat Oleh Para Netizen. Wah, Idea Yang Bernas !!

Michael Ang Hai Swee merupakan seorang pengarah, penerbit, penulis skrip dan pelakon Malaysia. Michael merupakan pemilik syarikat penerbitan Cube Film Sdn. Bhd. Michael memulakan kerja di belakang tabir sejak tahun 1997.

Filem pertama Michael ialah Anak pada tahun 2008 di mana beliau berkhidmat sebagai penulis skrip. Beliau terkenal dengan mengarahkan beberapa siri drama televisyen termasuk Dalam Hati Ada Taman, Projek Memikat Suami, Dia Semanis Honey, Suri Hati Mr. Pilot, Rahsia Hati Perempuan dan Sweet Dreams.

Pada 30 April 2019, Michael mended4hkan secara mengej0t bahawa beliau telah memel0k Islam kerana tidak mahu masyarakat mempersoalkan mengenai status agamanya. Keputusan beliau untuk memel0k Islam mendapat restu ibunya.

Menerusi akaun Instagram, Michael berkongsi videonya bercakap mengenai sistem pendidikan Malaysia. Disebabkan sekarang Malaysia tiada Menteri Pendidikan sejak perletakan jawatan Dr. Maszlee, beliau bergurau untuk menjadi Menteri Pendidikan.

Tonton video di bawah :

” Salam semua. Video posting yg akan di kec4m ! Ok siapa nak undi i jadi MENTERI PENDIDIKAN ? Sila jawab ya! Luv u all.. “

” Yg nak comment comment pasal i salah cakap bahasa n tulisan tu dah dah la i salah cakap tapi u all tetap paham apa i nak sampaikan kan? Peace.. “

Rata-rata netizen bersetuju dengan cadangan yang diberikan oleh Michael. Antara komen-komen mereka :

” Assalam nyah, saya sedia ny4h jadi menteri pendidikan ! Tapi buat kerja elok2.. “

” Otak u sama apa yang i fikir !! “

” Stended la mike.. kata Malaysian.. mn penah puas hati.. segala benda nk pertikai.. sed1hhhh.. “

” Setuju Mike . Semua wajib belajar.. “

” Setujuuuu.. hebat boss.. “

” If you are really want to be , I will be always support you uncle.. “

Bagus juga cadangan Michael ini. Setiap bangsa perlu belajar bahasa yang lain sebagai bahasa kedua selain bahasa Melayu dan bahasa Inggeris. Barulah satu Malaysia. Tak rugi pun belajar pelbagai bahasa kerana semua itu adalah ilmu. Betul tak ?

Silakan SHARE..

Sumber : IG Michael Ang by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..