( VIDEO ) Baru Lepas Makan ‘Mic’ Ke Brader Ni ?? Suara Kalah Penyanyi Asal Kalau Macam Ni !!

Seorang pemuzik jalan4n bernama Yuda Karsa Saputra berusia 45 tahun, yang berasal dari Banjarmasin, Indonesia. Beliau memiliki suara yang merdu dan sedap di dengar. Di mana suaranya yang dikatakan mirip dengan Charly ‘Setia Band’ iaitu kumpulan yang popular di Indonesia.

Kebelakangan ini, pemuzik jalan4n ini terkenal kerana videonya menjadii viral di media-media sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘YouTube’. Lelaki yang berusia 45 tahun ini selalu bermain muzik dan menyanyi di jalan4n. Beliau juga pernah menyertai pertandingan menyanyi di Banjarmasin dan Surabaya.

Yuda Karsa Saputra juga mengharapk4n pemimpin di sana dapat memb4ntu pemuzik-pemuzik jalan4n seperti beliau untuk memperjuangkan bakat nyanyiannya supaya dapat pergi lebih jauh lagi selepas ini dan dapat mengub4h nasib kehidup4n beliau yang sekarang ini.

Beliau menyanyi lagu bukan sekadar menyanyi, malah dengan gerak gaya tersendiri beliau ketika menyanyi seperti mimik muka dan sebagainya itu membuatkan video itu bertambah menarik lagi. Yang penting suara beliau memang merdu !!

Diantara lagu-lagu yang popular beliau nyanyikan adalah seperti berikut :

1) Tak Dapat Apa-Apa – ST 12

2) Asal Kau Bahagia – Armada

3) Berita Kepada Kawan – Ebiet G Ade

Apa yang menariknya, apabila mendengar suara beliau, memang seakan-akan seperti penyanyi  yang sudah popular dan tid4k sangka yang suara itu seperti seorang penyanyi pemuzik jalanan.

Jika melihat video yang dimuatnaik itu, pasti berkali-kali diulang videonya untuk mendengar suara beliau. Boleh merem4ng buluu roma bila dengar beliau menyanyi. Beruntungya beliau dapat suara macam tu kan.

Walau bagaimanapun, kami dari Berita Kopak akan mendoakan supaya Yuda Karsa Saputra dipermudahkan segala urusan dan semakin maju dalam bidang nyanyianbeliau.. Aminn

Jom tonton video beliau menyanyi di bawah :

Terima kasih kerana Menonton. Silakan SHARE..

Sumber : Youtube Catatan Kehidupan by Berita Kopak / Content Media

Article ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, kami akan report c0pyright..