VIDE0 : Walaupun Kakinya S4kit, Jurulatih Bolasepak Malaysia Bawah 15 Tahun Ini Tetap Berlari Kerana Terlalu Gembira

Apabila Anak-Anak Buahnya Menjaringkan Gol Di Minit Terakhir Perlaw4nan

Seperti yang kita sedia maklum, ketika ini sedang berlangsung Kejohanan Bolasepak AFF Bawah 15 Tahun yang diadakan di Thailand. Kejohanan yang telah memasuki peringkat separuh akhir itu menyaksikan Malaysia yang berada dalam Kumpulan B telah berjaya menjadi Juara Kumpulan dan akan bertemu Vietnam sebagai runner-up Kumpulan A.

Pada perlawanan terakhir peringkat kumpulan menent4ng Thailand, Malaysia hanya perlu mencatatkan keputusan seri untuk dinobatkan sebagai Juara Kumpulan A. Sebelum ini Malaysia telah meraih keputusan cemerlang apabila mengal4hkan Australia, Kemboja, Brunei dan mencatatkan seri pada perlaw4nan menent4ng Laos.

Perlawan4n menent4ng Thailand yang berlangsung pada hari semalam 5/8/ 2019 adalah perlawanan terakhir Malaysia pada peringkat kumpulan untuk menentukan pasukan mana yang akan menjadi Juara Kumpulan A.


Pasukan Bolasepak Malaysia u-15 Photo: FAM Official Facebook

Pada Perlaw4nan yang berlangsung di Chonburi Campus Stadium 1 pada puk0l 7 petang waktu Malaysia, Thailand lebih dahulu menjaringkan gol melalui Pornsawan Sankla pada minit yang ke-18.

Selepas jaringan yang dilakukan oleh pasukan Thailand itu, Malaysia dilihat sedikit bergel0t untuk mencari gol penyamaan sehinggalah tamat separuh masa dengan kedudukan Malaysia ketinggalan 1-0 kepada tuan rumah.

Memasuki separuh masa kedua, anak-anak buah P.Maniam menaikkan rentak perlaw4nan dengan melakukan ser4ngan yang bertali arus dalam kawasan Thailand tetapi ianya seringkali dipat4hkan oleh pertahanan tuan rumah yang ampuh dan kecemerlangan penjaga golnya.


Malaysia berjaya menjaringkan gol pada minit terakhir perlaw4nan

Semangat tinggi dan ment4l kemenangan anak-anak buah P. Maniam yang tidak berputuus asa itu akhirnya berbal0i apabila Malaysia berjaya mendapatkan gol yang dicari-cari apabila pemain Thailand melakukan kesilapan dan menjaringkan gol sendiri.

Menariknya, gol dramat1k tersebut hadir pada minit terakhir masa tambahan iaitu pada minit ke-83. Gol tersebut telah diraikan oleh seluruh pasukan baik yang di dalam padang sehinggalan yang berada di tepi padang termasuklah staff-staff pasukan.


Seluruh pasukan meraikan jaringan penyamaan tersebut termasuklah Jurulatihnya P.Maniam yang dilihat seperti mengalami kesak1tan kakinya

Lebih menarik lagi apabila Jurulatih bawah 15 tahun Malaysia, P. Maniam turut berlari bagi meraikan gol tersebut bersama anak-anak buahnya. Kelihatan di dalam video tersebut, Jurulatih Bolasepak bawah 15 tahun itu seperti mengalami kesak1tan pada kakinya apabila dilihat berlari terhenc0t-henc0t untuk meraikan jaringan penyamaan oleh anak-anak buahnya itu.

Gol penyamaan minit-minit terakhir tersebut telah men0batkan Malaysia sebagai Juara Kumpulan A dan akan menent4ng Vietnam pada peringkat separuh akhir pada hari Rabu ini iaitu pada 7/8/2019.


P. Maniam benar-benar menghargai semangat juang anak-anak buahnya apabila dilihat memel0k anak-anak buahnya selepas anak-anak buahnya itu menjaringkan gol yang dicari-cari

Semoga anak-anak buah P. Maniam tidak lar0t dengan kemenangan tersebut dan berjaya ke peringkat Akhir seterusnya menjadi Juara Kejohanan Bolasepak Bawah 15 Tahun AFF edisi kali pertama ini. Sama-sama kita berdoa untuk adik-adik kita yang sedang berju4ng di negara Thailand itu.

Lihat Video Jaringan Malaysia pada minit-minit akhir di bawah ini

Gol penyamaan Malaysia B15 ketika bertemu Thailand B15 sebentar tadi, sekali lagi melalui gol sendiri pihak lawan.FT: Thailand B15 1-1 Malaysia B15#AFFU15#VocketFCVideo kredit: MakanBola

Posted by VOCKET FC on Monday, August 5, 2019

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Artikel Ini Disediakan Oleh Berita Kopak / Content Media / Sumber Video: V0cket Fc

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..