VIDE0 MENGH4RUKAN ! Anak M0nyet Ini Telah Terp1sah Dari Keluarganya

Tetapi Tiba-Tiba Datang Seekor Kucing Memujuknya. Semenjak Itu Perhubungan Mereka Seperti Ibu Dan Anak  !!

Persahabatan ialah sebuah perhubungan yang membawa erti saling mengambil berat antara satu dengan yang lain. Persahabatan itu adalah sebagai sebuah perkara penting yang melib4tkan kepercayaan antara satu dengan yang lain.

Tetapi sebenarnya tidak hanya manusia yang menjalinkan persabatan antara satu sama lain. Binat4ng juga menjalani perhubungan yang dinamakan persahabatan. Kita sedia maklum yang bin4tang tidak dikurniakan akal fikiran seperti manusia.

Setiap haiwan itu mempunyai perasaan yang kadang-kadang melebihi dari perasaan manusia. Mereka mempunyai perasaan sayang kepada anak-anaknya, kepada saudaranya sehinggakan mereka juga bersed1h jika berlaku kehil4ngan antara mereka.

Jarang kita melihat haiwan yang mengasihi dan menyayangi haiwan yang bukan sejenis dengan mereka. Tetapi di sini kami bawakan anda kisah tentang persahabatan yang terjalin antara seekor m0nyet dan juga seekor kucing ini.

Walaupun mereka datang dari jenis yang berbeza, tetapi kedua haiwan ini kelihatan begitu akrab dan dekat antara satu sama lain. Mereka selalu terlihat selalu melakukan perkara bersama tidak kira semasa berjalan ataupun semasa bermain.

Sebuah video yang dimuatnaik oleh sebuah akaun Twitter @d0d0 menunjukkan persahabatan antara mereka yang dilihat begitu akrab dan selalu kelihatan bersama sehinggakan video tersebut mendapat perhatian ramai orang.

Di dalam video tersebut, diketahui nama kucing tersebut adalah Billo dan m0nyet kecil itu bernama Avni. Dikatakan si monyet kecil bernama Avni itu tetap menemani Billo ke mana sahaja Billo berada walaupun bukan masa bermain.

Selalunya bila berjalan, Billo akan berada di depan sambil tangan Avni memegang bahagian belakang Billo seolah senantiasa berpegangan antara satu sama lain. Dapat dilihat di dalam video tersebut, Avni senantiasa merangkul dan memegang Billo.

Menurut kenyatan yang ditulis di dalam video tersebut, Avni telah terpis4h dari keluarganya. Joellen Anderson seorang penyelam4t haiwan memberitahu satu hari seseorang menelefon mereka memberitahu tentang seekor anak m0nyet yang terceder4.

Mereka pun datang dan membawanya ke sebuah pusat penjagaan haiwan. Di situ, Avini mendapatkan penjagaan dan raw4tan yang sewajarnya.

Bagi seekor m0nyet yang datang dari hutan, tentu ianya sukar kerana masih kecil dan juga terpis4h dari keluarganya. Tetapi satu hari sebuah kej4dian yang tidak disangka berlaku. Ketika masih dalam r4watan, Billo tiba-tiba mendekati Avni seolah-olah ‘memujuknya’.

Bagi Joellen, ianya sesuatu yang sangat baik melihat Avni kembali ceria dan kehadiran Billo disisinya dapat menenangkan perasaan Avni yang bersed1h apabila terpis4h dari keluarganya.

Mungkin Avni merasakan kehadiran Billo adalah sebagai ‘ibu’ dan menjadi tempat berlind0ng jika dia merasa tak0t dan bagi Billo pula ianya mengganggap dia berasa selesa dengan adanya Billo di sampingnya.

Melihat perhubungan antara kedua haiwan ini membuatkan ramai netizen yang merasa tersent0h dan terh4ru dengan apa yang ditunjukkan oleh kedua haiwan comel tersebut. Setakat ini video tersebut telah ditonton lebih 2 juta kali dan mendapat hampir 30 ribu likes.

Tonton VIDEO Bagaimana Manjanya Avni Bersama Billo Di Bawah Ini

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun Oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber Video : Twitter / @d0d0

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..